ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/6/20

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί η διάταξη που αναθέτει τις Αεροδιακομιδές ασθενών από το ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα


Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020
EKABNewsΝα αποσυρθεί η διάταξη που αναθέτει τις Αεροδιακομιδές ασθενών
από το ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα

Σήμερα συζητείται στην Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την προμήθεια δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ και διάθεση τους στην Πολεμική Αεροπορία. Διαφωνούμε με το άρθρο 2 του νομοσχεδίου το οποίο αναφέρεται στην «σύναψη συμβάσεων χρήσης αεροσκαφών για την διενέργεια αεροδιακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ», για χρονικό διάστημα μέχρι 30/9/2020 το οποίο παραδίδει έστω και προσωρινά αλλά «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» τις Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η διάταξη βασίζεται στον ν.4430/2016 που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαμε εκφράσει την αντίθεση μας καθώς έδινε την δυνατότητα να ιδιωτικοποιηθεί μέρος των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Η μη διάθεση αεροσκάφους σε καθημερινή βάση από την Πολεμική Αεροπορία για αεροδιακομιδές από τα νησιά ανοίγει το παράθυρο για την είσοδο ιδιωτών στον χώρο.
Όπως η Κυβέρνηση επέλεξε την επίταξη των ΜΕΘ το ίδιο να κάνει και με τα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές.
Η υγειονομική κρίση απέδειξε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας κάτι για το οποίο «φωνάζουμε χρόνια». Η αντιμετώπιση της από τους δημόσιους φορείς έγινε με απόλυτη επιτυχία παρά τις τεράστιες ελλείψεις.
Στηρίζουμε την πρόταση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για την δημιουργία πανελλαδικού και δημόσιου πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη και να επιλέξει την λύση της επίταξης αεροσκαφών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews