ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/20

Με «Βολές» στη Βουλή η τροποποίηση της συμβάσης για τις αεροδιακομιδέςΣάββατο, 13 Ιουνίου 2020
EKABNews

Με «Βολές» στη Βουλή η τροποποίηση της συμβάσης για τις αεροδιακομιδές
virus.com.gr

Κατόπιν διαξιφισμών το «πράσινο φως» έλαβε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροποποίηση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της δημόσιας υγείας για την αεροδιακομιδή ασθενών.


Αντιπαραθέσεις προκάλεσε στη Βουλή η διαφωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. της μείζονος αντιπολίτευσης και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τον έλεγχο των αεροδιακομιδών από την Πολεμπική Αεροπορία.

Τελικά, η τροποποίηση της σύμβασης «πέρασε» ψηφίζοντας υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρόν».

Στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στάθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης  χάρη στη κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η θωράκιση του ΕΚΑΒ θα ολοκληρωθεί με δύο νέα σύγχρονα ελικόπτερα και  ακόμη δύο σύγχρονα αεροπλάνα για την αεροδιακομιδή ασθενών. «Η σύμβαση αυτή έρχεται να αναδείξει ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση ή πρόθεση της κυβέρνησης να απεμπλακεί η πολεμική αεροπορία από την ευθύνη της χρήσης και πτήσης εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σε περίπτωση αδυναμίας του ΕΚΑΒ, λόγω αυξημένων αναγκών προβλέπονται συμβάσεις με ιδιώτες.

Την αντίθεσή του είχε εκφράσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθούν τα έγγραφα, κατά τα οποία η Πολεμική Αεροπορία δηλώνει αδυναμία στο να έχει υπό τον έλεγχο της την αεροκομιδή ασθενών του ΕΚΑΒ, σχολιάζοντας ότι τα θέματα αυτά «ήταν πάντα και απόλυτα μη ανακοινώσιμα».

«Βέλη» εξαπέλυσαν ο απελθών υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για επισφαλές και εγκληματικό εγχείρημα να μην έχει τον έλεγχο των πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ η Πολεμική Αεροπορία, ενώ απέδωσαν στην κυβέρνηση προσπάθεια  να τα παραδώσει τις αεροκομιδές σε ιδιώτες.

«Στο νομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι ιδιωτικά μέσα για πτητικές αερομεταφορές ασθενών, μόνο σε έκτακτες και αυξανόμενες ανάγκες θα χρησιμοποιηθούν», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο προβλέπει ότι «από τον κρατικό μηχανισμό θα καταβάλλονται κατά ποσοστό 60% και για το χρονικό διάστημα από 15/6/2020 μέχρι 31/7/2020 οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων των οποίων οι επιχειρήσεις-εργοδότες έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣ

Δημοσιεύτηκε 12/06/2020

Πηγή: virus.com.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews