ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/6/20

Τι λέει ο Αλκιβιάδης Στεφανής για το ελικόπτερο NH-90 της Σύρου
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
EKABNews                 

Τι λέει ο Αλκιβιάδης Στεφανής για το ελικόπτερο της Σύρου
usay.gr

Απάντηση στην Βουλή, έδωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το μοναδικό ελικόπτερο ΝΗ-90 που βρίσκεται στη Σύρο και που χρησιμοποιείται για την επείγουσα αερομεταφορά ασθενών χρησιμοποιείται από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδείες του σε νησιά του Αιγαίου.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας λέει πως είναι καθημερινά σε άμεση ετοιμότητα 3 ελικόπτερα (CH – 47D «CHINOOK» ή ΝΗ – 90 ανάλογα με τη διαθεσιμότητα), στα αεροδρόμια της Σύρου, των Μεγάρων και Μαριτσών της νήσου Ρόδου και πως τη χρονική περίοδο «από ώρα 14:00 της 13ης Μαΐου 2020 έως ώρα 10:00 της 16ης Μαΐου 2020, στο Α/Δ ν. Σύρου, τηρούσε ετοιμότητα για ανάληψη αποστολών αεροδιακομιδών Ε/Π CH – 47D «CHINOOK», το οποίο μάλιστα τη νύχτα 15 προς 16 Μαΐου, πραγματοποίησε μεταφορά ασθενούς από τη νήσο Πάρο προς τη νήσο Σύρο».

Ο ίδιος σημειώνει πως κατά το τρέχον έτος, έχουν πραγματοποιηθεί ενενήντα οχτώ αεροδιακομιδές, εκατόν είκοσι τριών συνολικά ασθενών και τα ελικόπτερα έχουν καταγράψει διακόσιες εβδομήντα πέντε Ώρες Πτήσης, συμβάλλοντας καταλυτικά στο σύστημα υγειονομικής υποστήριξης της Πολιτείας.

«Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων τους, γίνεται μόνο σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαταγές, πραγματοποιείται δε πάντα με παράλληλη συνεκμετάλλευση των μέσων και των ωρών πτήσεων και συνδυασμένα με την επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού. Κατόπιν των παραπάνω είναι εύκολα αντιληπτό ότι, δεν έλαβε χώρα καμία απολύτως «απόσυρση» ελικοπτέρου από τις επιχειρησιακές του απασχολήσεις ούτε δημιουργήθηκε κενό στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ» λέει ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: usay.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews