ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/7/20

ΠΟΕΔΗΝ: Επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τους μισθούς των διαθέσιμων υγειονομικών υπαλλήλων (14/10/2013)Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
EKABNewsΘΕΜΑ: Επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τους μισθούς των διαθέσιμων υγειονομικών υπαλλήλων (14/10/2013).

Κύριοι Υπουργοί,
Το Σεπτέμβριο του 2013 σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 1665 υπάλληλοι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Νοσοκομείων που καταργήθηκαν οι οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις τους κατ’ εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α΄), λόγω κατάργησης των Νοσοκομείων που υπηρετούσαν.
Με το Νόμο 4558/1-8-2018 άρθρο 7 παράγραφος 2, νομοθετήθηκε η επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν στα πλαίσια της διαθεσιμότητας στους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.
Οι διατάξεις του Ν. 4472/2017 κεφ. Θ άρθρο 153 παρ. 5, προβλέπουν την επιστροφή των παρακρατηθέντων αποδοχών στους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία την περίοδο 2013.
Με το υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 96/1-2-2019 έγγραφό του, ο τότε Αν. Υπουργός Υγείας προς όλες τις ΥΠΕ και κατά συνέπεια προς όλα τα Νοσοκομεία, γνωστοποιούσε ότι άμεσα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έπρεπε να μεριμνήσουν για την επιστροφή των παρακρατηθέντων.
Ενημερωθήκαμε ότι ελάχιστες Διοικήσεις Νοσοκομείων συμμορφώθηκαν με το άρθρο 153 του ν.4472/2017 και κατέβαλαν στους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία που καταργήθηκαν το έτος 2013, τη διαφορά του μισθού τους που παρακρατήθηκε κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας. Παρά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο τα περισσότερα Νοσοκομεία αρνήθηκαν την επιστροφή των χρημάτων.
Ως εκ τούτω στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη ρύθμιση για το σύνολο των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Είναι 1665 στο σύνολο και το κόστος δεν υπερβαίνει το 1 εκατ. Ευρώ.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των παρακρατηθέντων

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews