ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/20

Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για την πορεία της πανδημίας στην ΕλλάδαΚυριακή, 12 Ιουλίου 2020
EKABNews

Κορονοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα
healthreport.gr
11/07/2020

Σε πορτοκάλι συναγερμό έχει θέσει τις υγειονομικές υπηρεσίες  η αυξανόμενη ροή των εισαγόμενων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως από τις βαλκανικές χώρεςΤο Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι κρίσιμο για τις επίσημες καταγραφές, αφού η κυβέρνηση αναμένει να αποφανθούν οι ειδικοί εάν τα αυξημένα κρούσματα πρέπει πράγματι να σημάνουν συναγερμό.

Έκτακτα μέτρα
Στην περίπτωση πάντως που κριθεί πως η κατάσταση σοβαρεύει, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν συμφωνήσει να λάβουν νέα έκτακτα μέτρα.

Την ίδια στιγμή η απόφαση η είσοδος των τουριστών από τον Προμαχώνα αρχής γενομένης από την Τρίτη να γίνεται εφεξής μόνο εφόσον επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοιό διενεργηθέν τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι τους μπορεί να ανακόψει τον ρυθμό εισαγωγής κρουσμάτων στη χώρα.

 

Σε αντίθετη περίπτωση ενώ δε αποκλείεται το ίδιο μέτρο να επεκταθεί και στα αεροδρόμια, με τους επιβάτες πτήσεων να χρειάζεται να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να μπουν στη χώρα.

Παράλληλα ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ και ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews