ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/7/20

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» στο υγειονομικό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου ΓαύδουΤρίτη, 21 Ιουλίου 2020
EKABNews

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» στο υγειονομικό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου

«Είμαστε σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι… Μένουμε Ασφαλείς»

Τρίτη 21/7/2020


Πραγματοποίηση προγράμματος ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων του Υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αλλά και του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου σχετικά με τη διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2. Ειδικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου θα πραγματοποιηθεί και ευρεία άσκηση προσομοίωσης πλωτής διακομιδής επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2, με τη συμμετοχή στελεχών του Λιμενικό Σταθμού της Αγίας Γαλήνης, υπό την επιχειρησιακή επίβλεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νίκου, του Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ κου Πύρρου Δημήτρη και της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κας Μπορμπουδάκη Λένας.


Κρούσμα κορωνοϊού στη Γαύδο – Σε εξέλιξη άσκηση ετοιμότητας του ΕΚΑΒ (εικόνες)
creta24.gr


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρεία άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού COVID-19 στη Γαύδο.

Όπως ανακοίνωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η άσκηση διεξάγεται παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκου Παπαευσταθίου και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη.

 

Στόχος, η αξιολόγηση της επιχειρησιακής λειτουργικότητας, της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και της εφαρμογής των οδηγιών και κανόνων διακομιδής, υποδοχής και αντιμετώπισης θετικού περιστατικού κορωνοϊού COVID-19, στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου.

Η άσκηση διοργανώνεται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και την πολύτιμη συμβολή του Λιμενικού Σώματος, του Δήμου Γαύδου και του Κ.Υ. Κανδάνου, στο πλαίσιο της ετοιμότητας των δομών υγείας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ειδικά σε περιοχές όπου η ασφαλής αντιμετώπιση περιστατικών απαιτεί την κινητοποίηση ενός ευρύτερου μηχανισμού.

Το σενάριο της άσκησης
Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει, την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος που βρίσκεται σε διακοπές στο νησί και παρουσιάζει συμπτώματα βήχα, πυρετό και απώλεια όσφρησης.

 

Η παραθερίστρια επισκέπτεται το ΠΙ Γαύδου, αναφέρει τα συμπτώματα της στον γιατρό, ο οποίος μετά και την κλινική της εξέταση εκτιμά ότι η ασθενής εμπίπτει στον ορισμό του ύποπτου κρούσματος και λαμβάνει επίχρισμα για εξέταση μοριακού έλεγχου.
Η ασθενής μεταφέρεται περιπατητική σε χώρο απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία του Δήμου Γαύδου, σε κοντινή απόσταση από το ιατρείο, ενώ το δείγμα μεταφέρεται με τα κατάλληλα μέσα στο ΓΝ Χανίων, από όπου προωθείται για έλεγχο στο εργαστήριο αναφοράς.

Ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΙ) ενημερώνει τον ΕΟΔΥ και το ΚΕΠΥ. Δεδομένης της επιδείνωσης των συμπτωμάτων της ασθενούς και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, κρίνεται αναγκαία η άμεση μεταφορά της μέσω ΕΚΑΒ για νοσηλεία στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου που θα υποδείξει το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ενώ παράλληλα ενημερώνονται το ΕΚΑΒ, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κανδάνου, η Διοικήτρια της 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Λιμενικό Σώμα για τη διακομιδή του περιστατικού.

Η ασθενής, συνοδευόμενη από τον γιατρό, μεταφέρεται με όχημα του Δήμου στο λιμάνι της Γαύδου. Πλήρωμα του λιμενικού σκάφους μεταφέρει τη συνοδευόμενη από το γιατρό ασθενή στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου παραλαμβάνεται από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με προορισμό το νοσοκομείο που έχει υποδείξει το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Πηγή: creta24.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews