ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/7/20

Η ΠΟΕΔΗΝ στο δρόμο.Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020
EKABNews

 

Χθες (30/6/2020) υπενθυμίσαμε με μαζικότητα στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Εν μέσω πανδημίας δεσμεύτηκαν ότι τέλος Ιουνίου τελειώνει το έργο αρμόδια Επιτροπή στο Υπουργείο και αμέσως μετά θα δρομολογηθεί η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Όμως η Επιτροπή πήρε παράταση τελικά έως τέλος Οκτωβρίου. Η Επιτροπή αυτή τείνει να γίνει το «Γεφύρι της Άρτας» γιατί παίρνει παρατάσεις από το έτος 2016. Παραπέμπουν την ένταξη στις καλένδες.
Επιτροπή που ούτως ή άλλως είναι για άλλο ζήτημα και αφορά την συνέχιση και τον τρόπο χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ζητήσαμε τον διπλασιασμό και την επέκταση σε μάχιμες ειδικότητες. Η Επιτροπή αυτή δεν έχει έργο την ασφαλιστική μας ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας ήταν μαζική. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ο οποίος την αρνήθηκε.
Προχωρήσαμε με πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών για να συναντήσουμε τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα για να ζητήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ.
Εκεί μας περίμεναν στο δρόμο τα ΜΑΤ για να μας αποτρέψουν να φθάσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα υπήρξε τραυματισμός του Συναδέλφου Προέδρου από σπρώξιμο άνδρα των ΜΑΤ.
Η αστυνομία μας απαγόρευσε να πλησιάσουμε το Υπουργείο. Άλλαξαν απόφαση μετά τον τραυματισμό και αποσύρθηκαν από το δρόμο.
Η ένταξή μας στα ΒΑΕ και η μονιμοποίηση των έκτακτων είναι δύο από τα κορυφαία αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ. Γι’ αυτά τα ζητήματα υπάρχουν σχετικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που ξεχάστηκαν.
Δεν πρόκειται να ζητάμε από κανέναν άδεια ούτε θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε για τα δίκαια αιτήματά μας, όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews