ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/20

Αναβρασμός στο Θέρμο για το Κέντρο Υγείας. Δήμαρχος: Διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού για ένα ασθενοφόρο
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
EKABNews


Αναβρασμός στο Θέρμο για το Κέντρο Υγείας-βαριές κουβέντες για πολιτικούς από τον δήμαρχο
agrinionews.gr
09/07/2020

 

Aναβρασμός επικρατεί στο Θέρμο για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και καλεί τον Υπουργό Υγείας άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .

Καταγγέλει μάλιστα πως «τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης”.


Η ανακοίνωση του δημάρχου Θέρμου
Η δημοτική αρχή Θέρμου στηρίζει με κάθε μέσο την λειτουργία των δομών υγείας και κυρίως του Κέντρου Υγείας Θέρμου , που αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα. Επανειλημμένα ο δήμος προέβη σε συντήρηση του κτηρίου και των εγκαταστάσεων , αλλά συνέβαλε και με προμήθεια υλικών στην καλύτερη λειτουργία του . Επίσης , με υπομνήματα , αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , αλλά και προσωπικές επισκέψεις του δημάρχου αιτηθήκαμε την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της υγείας .

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960» και αναβίωση του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην των πολιτών , της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο να αφαιρέσουν το ασθενοφόρο όχημα και να το « δωρίσουν» σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας χωρίς ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης.

Προφανώς οι ίδιοι φρόντισαν νωρίτερα να ανακαλέσουν τον Νοσηλευτή που είχε επαγγελματικό δίπλωμα και ασκούσε καθήκοντα οδηγού και να ματαιώσουν την πρόσληψη δυο επικουρικών οδηγών και δυο ατόμων πληρώματος, προκειμένου να παρουσιάσουν το ασθενοφόρο όχημα ως ανενεργό για να το διαθέσουν ως «κομματικό λάφυρο» .
Ως εδώ όμως !
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου.
Συγκαλούμε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να χαραχθεί ενιαία στάση απέναντι στην επικίνδυνη τακτική υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου .
Τέλος, προειδοποιούμε ως δημοτική αρχή, ότι μαζί με τους πολίτες θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού μας ρόλου .

Πηγή: agrinionews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews