ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/7/20

Έρχεται ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος υγείας για κάθε πολίτη – Τι θα περιλαμβάνει
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
EKABNews

Έρχεται ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος υγείας για κάθε πολίτη – Τι θα περιλαμβάνει
healthreport.gr

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση του Εθνικού Ηλεκτρονικού φάκελου Υγείας.
 
Το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με την ψηφιακή διακυβέρνηση προχωρούν το εγχείρημα αυτό, ώστε τους επόμενους μήνες και πριν το τέλος του έτους να μπει σε εφαρμογή.

Να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου 1 στους 10 πολίτες είχαν δημιουργήσει ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, ο οποίος όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξιοποιείται καν.

Πάντως στο πρώτο στάδιο ο ηλεκτρονικός αυτός φάκελος θα περιλαμβάνει τις βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις του κάθε ασθενούς είτε από τον ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα αλλά και τα εισιτήρια και τα εξιτήρια των νοσοκομείων.

 

Ταυτόχρονα ξεκινά με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, η «ψηφιοποίηση» του δημοσίου συστήματος υγείας, ώστε όλες οι Μονάδες να αλληλοσυνδέονται ηλεκτρονικά.

Το σχέδιο ετοιμάζεται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Με βάση το σχέδιο που μεταφέρουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr, η πρώτη κίνηση θα είναι να γίνει αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων των 135 νοσοκομείων όλης της χώρας, αλλά και των υπολοίπων μονάδων υγείας ώστε να «επικοινωνούν» ηλεκτρονικά μεταξύ τους.

 

Σήμερα το ΕΣΥ διαθέτει πολλά και διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα ανά περιοχή και μονάδα, με συνέπεια να μην υπάρχει καμία σύνδεση του ενός νοσοκομείου με το άλλο.

Πλέον με την αλλαγή και την ενίσχυση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλες οι πληροφορίες, οι εξετάσεις, η φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π. ενός ασθενούς θα τον συνοδεύουν με τη χρήση ενός κωδικού.

Η εξοικονόμηση πόρων θα είναι τεράστια εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες στο HealthReport.gr, αφού δεν θα επαναλαμβάνονται εξετάσεις ή θεραπείες, που έχουν ήδη γίνει, φαινόμενο που σήμερα κατακλύζει το ΕΣΥ.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews