ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/20

Γ. Αμυράς: Ερώτηση στην Βουλή για την σύσταση τομέα ΕΚΑΒ στα Β. ΤζουμέρκαΤρίτη, 7 Ιουλίου 2020
EKABNews

Αμυράς: Να γίνει ΕΚΑΒ και στα Β. Τζουμέρκα
epiruspost.gr

 
Την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς οι ανάγκες της περιοχής σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης σοβαρών και έκτακτων περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον ασθενοφόρο και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Ο βουλευτής τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταθέσει ως Αναφορά το αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων προς το υπουργείο Υγείας και επανέρχεται επιμένοντας σχετικά, καθώς ο πληθυσμός της περιοχής σχεδόν πενταπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και η δημιουργία ενός παραρτήματος ΕΚΑΒ αποτελεί πραγματική ανάγκη που θα εξυπηρετεί τοπικές κοινότητες και πέραν της επικράτειας του.

Η ερώτηση

Η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είναι μια ορεινή περιοχή, με έντονο ανάγλυφο κι έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις, με δύσκολη πρόσβαση στα αστικά κέντρα και με πληθυσμό που πενταπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο.

Η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου αποτελεί επιτακτική ανάγκη που θα εξυπηρετεί τοπικές κοινότητες και πέραν της επικράτειας του. Επισημαίνεται ότι οι ανάγκες της περιοχής σε περιπτώσεις άμεσης επέμβασης σοβαρών και έκτακτων περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον ασθενοφόρο και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ζητήσει με αίτημα την ίδρυση του παραρτήματος ΕΚΑΒ, το οποίο και είχα καταθέσει ως Αναφορά τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: epiruspost.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Ασε μας ρε φιλε που θελεις και ιδρυση τομεα για την αντιμετωπιση επειγοντων περιστατικων.
    Δεν ξερεις οτι το ΕΚΑΒ ασχολειται μονο με τις δευτερογενεις διακομιδες(ραντεβου και εξιτηρια);
    Τα επειγοντα μεταφερονται με Ι.Χ και αγροτικα.ρωτα και τον υπκυργο.
    Σε αλλη χωρα ζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews