ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/7/20

Ρόδος: Γλύτωσε Στο Παρά Πέντε Από Βέβαιο Πνιγμό Συμπολίτης Μας Στο Ενυδρείο - Καθοριστική Η Συμβολή Του Διασώστη Του ΕΚΑΒ Ρόδου Κυριάκου ΤσακαλιούΠέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
EKABNews

Ρόδος: Γλύτωσε Στο Παρά Πέντε Από Βέβαιο Πνιγμό Συμπολίτης Μας Στο Ενυδρείο - Καθοριστική Η Συμβολή Του Διασώστη Του ΕΚΑΒ Ρόδου Κυριάκου Τσακαλιού

 

Το δημοσίευμα είναι από το rodosreport. Εμείς, επειδή οι άνθρωποι που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό το νησί και έχουν ως ύψιστη αποστολή τους να σώζουν ζωές, έχουν ονοματεπώνυμο, αναφέρουμε το όνομά του και νιώθουμε υπερήφανοι που εργαζόμαστε μαζί του.

Λίγο έλειψε ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας να πεθάνει λίγα μέτρα από την ακτή σε κεντρική παραλία της Ρόδου κοντά στο Ενυδρείο.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα απόγευμα περί της 17:00 όταν ο συντοπίτης μας ευρισκόμενος μέσα στον νερό άρχισε να βουλιάζει και να στριφογυρίζει και να πίνει νερό.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν δύο νεαροί που έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τον έβγαλαν έξω στην ακτή, Αμέσως ένας τρίτος παρευρισκόμενος με γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης άρχισε να του προσφέρει πρώτες βοήθειες και τον γύρισε έπειτα στο πλάι όπου και βγήκε το νερό από τους πνεύμονες του.

(Ο τρίτος παρευρισκόμενος είναι Διασώστης του ΕΚΑΒ Ρόδου και ονομάζεται Κυριάκος Τσακαλιός)

Ο ηλικιωμένος ήταν κάτασπρος στην όψη και ημιθανής όταν τον ανέσυραν στην ακτή , μετά από τις ηρωικές προσπάθειες των παιδιών άρχισε να ανακτά την αναπνοή και τις αισθήσεις του.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε ταχύτατα στο σημείο και τον παρέλαβε.
Ο συντοπίτης μας στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία καθώς τον εντόπισαν οι νεαροί και τον βοήθησαν και φυσικά ο τρίτος που ήξερε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών ειδάλλως θα θρηνούσαμε ακόμα ένα θύμα.

Δυστυχώς αν και Ιούλιος μήνας στις παραλίες της Ρόδου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη τους που θα έπρεπε να ξεκινάει στο τέλος της άνοιξης ή και όλο το χρόνο σε όσες παραλίες υπάρχουν και χειμερινοί κολυμβητές.

Οι ναυαγοσώστες δεν είναι μόνο για “φιγούρα” στους τουρίστες αλλά είναι απαραίτητοι και για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού !


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews