ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/7/20

Ερώτηση Απ. Πάνα για την έλλειψη Διασωστών ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική - Η Απάντηση Β. Κοντοζαμάνη, Βίντεο


Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020
EKABNews

Επίκαιρη Ερώτηση Απ. Πάνα Για Την Έλλειψη Διασωστών ΕΚΑΒ Του Κ.Υ. Κασσάνδρας
halkidikinews.gr

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο βουλευτής Απόστολος Πάνας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την «Ανεπάρκεια διασωστών ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

Η επίκαιρη ερώτηση ήρθε σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής αναφοράς που είχε υποβάλει προς τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, προωθώντας σχετική Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρινού προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, με το οποίο ζητείτο η άμεση ενίσχυση με διασώστες του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας ώστε το ασθενοφόρο να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην αναφορά αυτή ο Υπουργός Εσωτερικών απήντησε κάνοντας λόγο για δύο Υπουργικές Αποφάσεις και προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, βάσει των οποίων διατέθηκαν θέσεις από το Υπ. Εσωτερικών για πρόσληψη διασωστών ΕΚΑΒ και οι οποίες εναπόκεινται στην αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας να τις κατανείμει στις Μονάδες Υγείας της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο κ. Πάνας επισημαίνει:  "Περαιτέρω, δεδομένων των διαφόρων πρόσφατων προκηρύξεων προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, λόγω κορωνοϊού, που έχουν δημοσιευθεί, απηύθυνα ερώτημα στον Υφυπουργό Υγείας για το αν θα υπάρξουν και άλλες προκηρύξεις για την πρόσληψη διασωστών με καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική κατανομή θέσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ενδιαφέρον της κατηγορίας αυτής υγειονομικών για τις προκηρύξεις αυτές είναι μεγάλο, η απορρόφησή τους όμως συγκριτικά μικρή.

Με την επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας, θέλησα να αναδείξω την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί από την Κυβέρνηση σε Κέντρα Υγείας περιοχών με μεγάλη τουριστική κίνηση σε Περιφέρειες με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η έλλειψη διασωστών για να μπορεί πάντα το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας να είναι σε ετοιμότητα είναι χρόνιο πρόβλημα και δε μπορεί να δοθεί μόνιμη λύση μέσω του, κατά τα άλλα, ευπρόσδεκτου εθελοντισμού ή άλλων μεσοβέζικων πρακτικών.

Ένας λόγος παραπάνω φέτος που λόγω του κορονοϊού τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης είναι αυξημένα και πολύ πιο κρίσιμα ενδεχομένως.

Ας κάνει λοιπόν η Κυβέρνηση τη δέσμευσή της για απόλυτη προτεραιότητα στη δημόσια υγεία επιτέλους πράξη και για την ελληνική Περιφέρεια"

Επίκαιρη Ερώτηση του Απ. Πάνα για την έλλειψη διασωστών ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας
Απόστολος Πάνας


29 Ιουν 2020
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την «Ανεπάρκεια διασωστών ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας Χαλκιδικής». 29/06/2020Πηγή: halkidikinews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews