ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/7/20

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στην Επιτροπή Κρίσεως των ΒΑΕ περί ένταξης των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων στα ΒΑΕΤετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
EKABNewsΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Περί ένταξης των Υγειονομικών και Προνοιακών Υπαλλήλων στα ΒΑΕ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες – κύριοι Μέλη της Επιτροπής,

Οι Υγειονομικοί εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα για την υπερπροσπάθεια (πέραν του ορίου της εργασιακής εξουθένωσης), αντιμετώπισης της πανδημίας.
Όμως οι δεσμεύσεις που δόθηκαν τότε στη κορύφωση της πανδημίας δεν φαίνεται να γίνονται πράξη.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων δεν ξεκίνησε ούτε τελειώνει με τον κορωνοϊό. Ως εκ τούτω η αδικία είναι διαχρονική. Στα υπομνήματα που υποβάλλαμε στο Υπουργείο Εργασίας και τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία για την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την επέκταση – αύξηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος εξηγούμε με συγκεκριμένα στοιχεία τις βαρύτατες επιπτώσεις που έχουν στην υγεία μας τα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που ασκούμε στους Δημόσιους Φορείς της Υγείας και της Πρόνοιας.
Δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό να ανήκουμε σε έναν φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και τα ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Έτσι επαγγέλματα που προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του ΙΚΑ είναι ενταγμένα στα ΒΑΕ και τα ίδια επαγγέλματα που προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου να μην είναι.
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες – κύριοι Μέλη της Επιτροπής,
Ζητάμε στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής να κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας καθ’ ότι όπως ενημερωθήκαμε από μέλη εκπροσώπων των φορέων και του Υπουργείου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ.
Θεωρούμε λάθος που πρέπει να διορθωθεί από τη μεριά του Υπουργείου Εργασίας που στην εν λόγω Επιτροπή δεν συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ.ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κο. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, 14/5/2020

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews