ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/7/20

ΠΟΕΔΗΝ: Διαφωνούμε με την προκήρυξη πρόσληψης ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι στα Νοσοκομεία Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

EKABNewsΔιαφωνούμε με την προκήρυξη πρόσληψης ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι στα Νοσοκομεία.

Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει την αναγκαιότητα στελέχωσης των Μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας ειδικά των Νοσοκομείων.
Κάθε χρόνο αποχωρούν 1.500 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία (1.200 νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί), χωρίς να αναπληρώνονται. Ακόμη περιμένουμε την προκήρυξη μόνιμων 2.100 υπαλλήλων (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπό προσωπικό) που με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα έπρεπε τώρα να ολοκληρώνεται η πρόσληψη των εν λόγω υπαλλήλων.
Την τελευταία 10ετία των Μνημονίων αποχώρησαν χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι και στις θέσεις τους προσλήφθηκαν πολύ λιγότεροι έκτακτοι υπάλληλοι, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.
Ταυτόχρονα για να αντιστραφεί η πορεία αποψίλωσης του ΕΣΥ με προσωπικό θα πρέπει να εκδίδονται προκηρύξεις μόνιμων υπαλλήλων κάθε χρόνο περί τις 3.000! Ακόμη και στην πανδημία δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος παρά μόνο 4.000 έκτακτο επικουρικό υγειονομικό προσωπικό.
Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ο Δημόσιος Χαρακτήρας των Μονάδων Υγείας (ΝΠΔΔ) και οι εργασιακές σχέσεις που θα πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλους τους εργαζόμενους (ειδικά στους γιατρούς γιατί στο υπόλοιπο προσωπικό δεν τέθηκε θέμα).
Τα προηγούμενα χρόνια ειδικά τα καλοκαίρια λόγω τραγικών ελλείψεων ιατρών στα νησιά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές με προκηρύξεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων προσλαμβάνονταν για μικρά χρονικά διαστήματα ιδιώτες γιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών για τη κάλυψη των αναγκών.
Απεδείχθη όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτες γιατρούς καθότι η αδυναμία των νοσοκομείων συμβάλει στο να γεμίζουν ασθενείς τα ιατρεία τους και οι ιδιωτικές κλινικές που συνεργάζονται.
Για πρώτη φορά όμως τώρα αντί να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις γιατρών, αντί να καλυφθούν τα κενά με επικουρικό ιατρικό προσωπικό έχουμε την προκήρυξη 365 ιδιωτών γιατρών για τα Νοσοκομεία για 2 συν 2 μήνες με δελτίο παροχής υπηρεσιών με εξειδίκευση στη ΜΕΘ από το Υπουργείο Υγείας που κατανέμονται στη κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Σας κοινοποιούμε τη προκήρυξη.
Οι ιδιώτες γιατροί θα προσλαμβάνονται με βάση το άρθρο 14 της ΠΝΠ (ΦΕΚ 84/3-4-2020) που κυρώθηκε με το Νόμο 4690/2020, 2000 ευρώ μισθό που είναι αφορολόγητος- ακατάσχετος.
Η προκήρυξη αυτή είναι αρχή κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών στο ΕΣΥ.
Αφού πράγματι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες όπως ορίζει η προκήρυξη, πρέπει να δοθούν οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές και σε νησιά.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews