ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/7/20

Μετά την ανοσία της αγέλης: Το νέο μέτρο της Σουηδίας που συζητά όλος ο πλανήτηςΣάββατο, 25 Ιουλίου 2020
EKABNews

Μετά την ανοσία της αγέλης: Το νέο μέτρο της Σουηδίας που συζητά όλος ο πλανήτης
aftodioikisi.gr
24/7/2020


Στο επίκεντρο κριτικής βρέθηκαν οι Αρχές στη Σουηδία για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι Σουηδοί επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε lockdown προκειμένου να διατηρήσουν την οικονομία της χώρας σε καλά επίπεδα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 80 χιλιάδες ενώ οι θάνατοι φτάνουν τις 6 χιλιάδες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πλήθος αρνητικής κριτικής για τους Σουηδούς με την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Οι Σουηδοί όχι μόνο δεν κατάφεραν να διαχειριστούν επιτυχώς την πανδημία αλλά και τα νέα για την οικονομία της χώρας δεν είναι τα καλύτερα. Οι δείκτες είναι μεν θετικοί ωστόσο η πλειοψηφία των οικονομολόγων βλέπει ύφεση στη χώρα για τους επόμενους μήνες.

Η Σουηδία όμως βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αυτή τη φορά για οδηγία που δόθηκε σε ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας η ιχνηλάτιση θα γίνεται από τους ίδιους του φορείς του ιού.

Πρόκειται για οδηγία που έρχεται σε αντίθεση απ’ αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες όπου οι αρχές εντοπίζουν και ενημερώνουν τους ανθρώπους οι οποίοι ήλθαν σε στενή επαφή με έναν φορέα. Μια εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι πολύ καλύτερο οι ίδιοι οι φορείς να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που ίσως έχουν μολύνει, αντί για τις επίσημες ομάδες ιχνηλάτισης που έχουν σήμερα αυτήν την ευθύνη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το σύστημα λειτούργησε καλά όσο ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν χαμηλός, όμως αποδείχτηκε λιγότερο αποτελεσματικό όσο αυξανόταν.

Πηγή: aftodioikisi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews