ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/20

Ξέμειναν από αγροτικούς γιατρούς τα νησιά- Η απόφαση που δημιούργησε σοβαρά προβλήματαΠαρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
EKABNews

Ξέμειναν από αγροτικούς γιατρούς τα νησιά- Η απόφαση που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε νέους μπελάδες μπήκε το δημόσιο σύστημα υγείας μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να απαλλάξει από το υποχρεωτικό αγροτικό όσους γιατρούς έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και μπήκαν στις σχολές μέχρι και το 2005-2006.

Η αρχική σκέψη ήταν να αξιοποιηθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί στα νοσοκομεία λόγω του κορονοϊού, αφού ήδη είχαν κάνει την ειδίκευσή τους και ήταν έτοιμοι.
Το θέμα είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει ικανοποίηση στον ιατρικό κλάδο. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: « Χωρίς υποχρεωτικό αγροτικό νέοι γιατροί! Σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Υγείας»

 

Ωστόσο λόγω των περιορισμένων κρουσμάτων η χώρα μας δεν βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ώστε να χρειαστεί να ενεργοποιήσει όλες τις επιστημονικές δυνάμεις της.

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς τα νησιά
Στο μεταξύ όμως αδειάζουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών από αγροτικούς γιατρούς, καθώς όσοι είχαν ήδη την ειδικότητα τους και επρόκειτο να κάνουν την υπηρεσία υπαίθρου, αποχώρησαν μετά τη σχετική απόφαση.

 

Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να υπάρχουν δεκάδες κενές θέσεις αγροτικών γιατρών, σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω του τουριστικού κύματος αναμένεται αύξηση των περιστατικών κορονοϊού.
Εξάλλου ήδη είχαν βγει οι διορισμοί για τα αγροτικά, τα οποία όμως σήμερα παραμένουν κενά.

Οι επόμενοι διορισμοί αναμένεται να γίνουν τους επόμενους μήνες, αφού απαιτείται μία χρονοβόρος διαδικασία.
Άγνωστο παραμένει εάν το υπουργείο Υγείας θα δώσει λύση της τελευταίας στιγμής στο νέο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ΕΣΥ.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews