ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/7/20

Η απουσία Κικίλια, ο πόλεμος των «κύκλων» και ο ανασχηματισμόςΠαρασκευή, 17 Ιουλίου 2020
EKABNews

Η απουσία Κικίλια, ο πόλεμος των «κύκλων» και ο ανασχηματισμός
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Φωτιές έχει ανάψει στους κόλπους του κυβερνητικού στρατοπέδου η δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη Ζάκυνθο, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην απουσία Κικίλια κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και άμεσα στην απουσία του υπουργού Υγείας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για τα μέτρα κατά του ιού.

«Δεν ξέρω άμα τους έχει ήδη απολύσει» σχολίασε για τη μη συμμετοχή των υπουργών Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και Υγείας, Βασίλη Κικίλια στη χθεσινή διυπουργική επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας. Αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων ήταν να …ταραχθούν οι γνωστοί «κύκλοι».
Το σχόλιο των …κυβερνητικών κύκλων για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα έχουν ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας, ας φροντίσει στις μακρές διακοπές που έχει ξεκινήσει, να ενημερώνεται στοιχειωδώς για το τι συμβαίνει στη χώρα. Για το ποιες συσκέψεις γίνονται, τι χαρακτήρα έχουν, ποιες αποφάσεις λαμβάνονται. Αν το φρόντιζε, θα γνώριζε ότι σε μια σύσκεψη με αποκλειστικό αντικείμενο την αυστηροποίηση των ελέγχων, παρίστανται οι προϊστάμενοι των κάθε είδους ελεγκτικών μηχανισμών και ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση από αυτές που αναφέρει. Ας το δει τουλάχιστον για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Αυτά και καλή ξεκούραση!»

Καθυστερήσεις στον ανασχηματισμό;
Βέβαια μ αυτά και μ αυτά πηγές του HealthReport.gr λένε ότι μετά τις δηλώσεις Τσίπρα, πολιτικά είναι πιθανό να καθυστερήσει περαιτέρω ο ανασχηματισμός ώστε οι αλλαγές σε πρόσωπα να μην συνδυαστούν με τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα:
«Σημασία έχει ότι δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχει ηγεσία στο υπουργείο Τουρισμού και στο υπουργείο Υγείας, στα δύο πιο κρίσιμα υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση η δημόσια Υγεία όσο και ο Τουρισμός δεν μπορεί να είναι πεδίο ερασιτεχνισμού και προχειρότητας».
Μη μου τους κύκλους τάραττε…

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews