ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/20

Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε γυναίκα που κινδύνευε στη ΜακρακώμηΤετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
EKABNews

Πώς το ΕΚΑΒ έσωσε γυναίκα που κινδύνευε στη Μακρακώμη
newsbeast.gr

Το ασθενοφόρο έσπευσε και μετέφερε στο Κέντρο Υγείας μία κάτοικο που ζει με την υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής

Το να δουλεύεις στο ΕΚΑΒ δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Ειδικά αν σκεφθείς ότι από την σωστή και γρήγορη αντίδρασή σου μπορεί να σωθεί μια ζωή. Αυτή η ευθύνη – που την αντιμετωπίζουν και αρκετά ακόμη «επαγγέλματα» - μπορεί να είναι βαριά, εντούτοις η ηθική ικανοποίηση και ανταμοιβή όταν κάτι έγινε σωστά, δε νομίζουμε ότι πληρώνεται με όλο το χρυσάφι του κόσμου.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, στάθηκε ένα έκτακτο περιστατικό που σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας 6 Ιουλίου στο Δίλοφο του Δήμου Μακρακώμης.

Η κακοκαιρία και οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή της ηλεκτροδότησης στα σπίτια της Κοινότητας. Το θέμα δεν ήταν ότι τα σπίτια έμειναν από φως, άλλωστε ήταν προχωρημένη ώρα για ύπνο. Δυστυχώς, μία γυναίκα κάτοικος του χωριού, ζει με την υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής, που για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα.

Άμεσα λοιπόν ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, που αμέσως έστειλε ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε πολύ γρήγορα την ασθενή στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι και το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ στη Μακρακώμη και στις δύο περιπτώσεις που οι κεραυνοί έριξαν το ρεύμα (Δευτέρα και Τρίτη) λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά μέσα στη νύχτα, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέρθει το ρεύμα σε όλα τα σπίτια.

 

Σε όλους τους παραπάνω «ήρωες» που δουλεύουν οποιαδήποτε ώρα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

*Οι φωτογραφίες είναι του κατοίκου του χωριού Σπύρου Λιάκου που τις ανάρτησε μαζί με την ευγνωμοσύνη του προς όλους αυτούς τους αφανείς καθημερινούς ήρωες.

Πηγή: newsbeast.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews