ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/7/20

Μετακινήσεις εξπρές στο επικουρικό προσωπικό λόγω κορονοϊού- Τι προβλέπει νομοσχέδιοΔευτέρα, 27 Ιουλίου 2020
EKABNews

Μετακινήσεις εξπρές στο επικουρικό προσωπικό λόγω κορονοϊού- Τι προβλέπει νομοσχέδιο
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και για τέσσερις μήνες θα μπορεί το υπουργείο Υγείας να μετακινήσει το επικουρικό προσωπικό του συστήματος υγείας, προκειμένου να καλύψει κενές θέσεις σε άλλες δομές υγείας, λόγω κορονοϊού.

Οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν έως το τέλος του χρόνου και μπορεί να ξεκινούν από έναν μήνα και να φθάσουν έως και τους τέσσερις. Αντίστοιχη ρύθμιση είχε προωθηθεί και εν μέσω καραντίνας (20.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), αλλά πλέον η σχετική απόφαση μπορεί να λαμβάνεται με εντολή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και να εφαρμόζεται αυτομάτως μέχρι και για 4 μήνες (1 + 3 μήνες), ενώ αφορά το επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγορίων.

 

Όπως προβλέπει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με το οποίο δημιουργείται ο νέος Οργανισμός Αξιολόγησης (ΟΔΙΠΥ), ο «Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας δύναται έως την 31η.12.2020 να μετακινεί, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα, και με δυνατότητα παράτασης έως και τρεις (3) επιπλέον μήνες, επικουρικό ιατρικό, επικουρικό νοσηλευτικό και πάσης φύσεως επικουρικό βοηθητικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κέντρων υγείας από νοσοκομεία ή κέντρα υγείας σε άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews