ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/20

Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
EKABNews

Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ
ert.gr

Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων, το οποίο καλύπτει τις περιοχές Δήμου Αποκορώνου, Δήμου Σφακίων και πρώην Δήμου Λαππαίων ως επίσης και την Ν.Ε.Ο. από Καλάμι μέχρι Ρέθυμνο, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν στις θαλάσσιες περιοχές.

Ο κ. Κουκιανάκης, ανέδειξε τη τεράστια έλλειψη προσωπικού, αφού στο τομέα υπηρετούν μόλις τρεις μόνιμοι και ένας αποσπασμένος, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες, ακόμα και με τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Βάμου σε περιοχές που ο μόνιμος πληθυσμός ξεπερνάει τις 20.000 κατοίκους.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαευσταθίου ανέλυσε τη χρησιμότητα του ΕΚΑΒ στην περιοχή και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την πρόθεση του ίδιου αλλά και του Υπουργείου, για την ουσιαστική ενδυνάμωση του τομέα με ανθρώπινο δυναμικό. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο τομέας θα έχει ενισχυθεί με τρεις επικουρικούς διασώστες, με πρόθεση να ενισχυθεί περαιτέρω τουλάχιστον με άλλους πέντε, προκειμένου να καλύπτει πλήρως όλες τις βάρδιες.

Εξήρε δε την ίδρυση τμήματος ΔΙΕΚ Αποκορώνου όπου έχοντας αποκτήσει δημόσιο πτυχίο οι καταρτιζόμενοι, θα μπορούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν στΟ ΕΚΑΒ.

Πηγή: ert.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews