ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/7/20

Κορονοιός: Συναγερμός προετοιμασίας στο ΕΣΥ για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας από το Φθινόπωρο- Όλες οι λεπτομέρειες
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
EKABNews

Κορονοιός: Συναγερμός προετοιμασίας στο ΕΣΥ για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας από το Φθινόπωρο- Όλες οι λεπτομέρειες
healthreport.gr

 

Έντονες προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα γίνονται από το υπ. Υγείας ώστε το ΕΣΥ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας που τοποθετείται χρονικά στο φθινόπωρο.

Ήδη προετοιμάζεται το project Νοσοκομεία 2020  το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για το αρμόδιο υπουργείο ενώ το κέντρο βάρους πέφτει στην ανάπτυξη νέων ΜΕΘ  αφού µε την πανδηµία διαπιστώθηκε ξεκάθαρα ότι οι ειδικές νοσηλείες µπορεί να χρειαστούν ανά πάσα ώρα και στιγµή.

Στο πλαίσιο αυτό όπως εξάλλου έχει ανακοινώσει υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας διατηρούμε κάποια νοσοκομεία αναφοράς, όπως το “Σωτηρία”, την επιστημονική επιτροπή των παθολόγων-λοιμωξιολόγων, φέρνουμε νέο προσωπικό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, δημιουργούμε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εν τω μεταξύ αξιολογούμε ολόπλευρα, όλες τις δομές, τις διαδικασίες, τις οδηγίες, λαμβάνουμε τη διεθνή εμπειρία, ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι.

 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Νοσοκομείων και τη δημιουργία του ειδικού Οργανισμού για τους ελέγχους, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να φέρει την ποιότητα στο ΕΣΥ αλλά και την αξιολόγηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση: «Υπουργείο Υγείας: Πως θα γίνεται η αξιολόγηση των νοσοκομείων- Τα μπόνους και οι ποινές- Όλο το Νομοσχέδιο»

Πάντως βασικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Ούτε κτιριακού χαρακτήρα σε τέτοιο βαθμό που να αλλάξει η εικόνα αλλά ούτε και σε επίπεδο προσωπικού. Εξαιρούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δημιουργήθηκαν εν μέσω επιδημίας κυρίως από δωρεές.

 


Το σχέδιο για τις ΜΕΘ

Διπλάσιες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και σε Μονάδες Αυξηµένης Φροντίδας (ΜΑΦ) επιδιώκεται να δηµιουργηθούν έως το τέλος του έτους σε σχέση µε πέρυσι το καλοκαίρι.

Ήδη ετοιµάζονται περίπου 200 νέες κλίνες ΜΕΘ µε την επιχορήγηση του Ιδρύµατος «Στ. Νιάρχος». Εχουν επιλεγεί τα νοσοκοµεία που θα λειτουργήσουν, ενώ έχει προχωρήσει και ο σχεδιασµός τους σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews