ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/7/20

Πάτρα: Η μηχανή του ΕΚΑΒ σώζει ζωές και σύντομα έρχεται και δεύτερη στον «στόλο»


Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
EKABNews

Πάτρα: Η μηχανή του ΕΚΑΒ σώζει ζωές και σύντομα έρχεται και δεύτερη στον "στόλο"
patrasevents.gr

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η προσθήκη αυτή ήταν απαραίτητη

Πάτρα: Η μηχανή του ΕΚΑΒ σώζει ζωές και σύντομα έρχεται και δεύτερη στον "στόλο"
Δεν είναι πάνω από 15 ημέρες που έγινε η τελετή παράδοσης της δίκυκλης μηχανής άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, μετά από προσφορά του επιχειρηματία Διονύση Πλέσσα.

Η προσθήκη αυτή που έγινε με ενέργειες κυρίως του διασώστη Τάκη Μικέ που πίστεψε στην χρησιμότητα της και κατόρθωσε να πείσει άπαντες για την σημασία της στον "στόλο" του ΕΚΑΒ, ήδη έχει αποδώσει καρπούς.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στα δύο σοβαρά περιστατικά που έγιναν με παιδάκια και στα οποία αν δεν γινόταν η άμεση επέμβαση της μηχανής του ΕΚΑΒ, ίσως τα πράγματα να είχαν μία μοιραία κατάληξη (ειδικότερα με το παιδάκι που του καρφώθηκε στο λαιμό το κάγκελο της εξώπορτας), αλλά και γενικότερα στα συμβάντα που έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα.

Η μηχανή του ΕΚΑΒ και ο οδηγός της Τάκης Μικές είναι πάντα εκεί, σε χρόνο αστραπή, με το που θα λάβει την κλήση άμεσης ανάγκης από το κέντρο.

Πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την προσθήκη και μιας δεύτερης μοτοσικλέτας άμεσης επέμβασης στις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, κάτι που άλλωστε είχε τονίσει και διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, κατά την τελετή παράδοσης της πρώτης.

Η διαδικασία για την απόκτηση μιας δεύτερης μοτοσικλέτας έχει ξεκινήσει και αναμένεται σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μηχανή έχει πάνω της τον σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται να έχει ένας διασώστης, ακόμα και απινιδωτή και έτσι έχει όλα τα μέσα για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει όλες τις επείγουσες καταστάσεις.

Άλλωστε, όπως ήδη έχει αποδειχθεί, μπορεί να φτάσει γρηγορότερα στο σημείο του περιστατικού από ένα ασθενοφόρο, γεγονός που σίγουρα ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο ακόμα και στην σωτηρία ενός ανθρώπου.

Πέρα από την δεύτερη μηχανή που περιμένουν στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, η 6η ΥΠΕ, αναμένεται να επανδρώσει τον στόλο της επικρατείας της με 30 ακόμα σύγχρονα ασθενοφόρα.

Συγκεκριμένα είναι στα πρόθυρα στο να γίνει μία διαγωνιστική διαδικασία για είκοσι ασθενοφόρα και δέκα τύπου 4Χ4, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ακόμα πιο ασφαλείς στους δρόμους και γενικότερα.

Έτσι τα πέτρινα χρόνια με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που ξέμεναν στους δρόμους εξαιτίας της παλαιότητας τους, είναι οριστικά πίσω…


Πηγή: patrasevents.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews