ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/20

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
EKABNews

Συνάντηση της Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας
e-thessalia.gr
 
Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο κ. Ευγενικός Αθανάσιος, διασώστης της βάσης ΕΚΑΒ Σκιάθου και ο κ. Σταμνάς Κωνσταντίνος, ιατρός και Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε μια σειρά από θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, με τους κ.κ. Σταμνά και Ευγενικό να θέτουν υπόψη της Αντιπεριφερειάρχη το θέμα ενίσχυσης της Μαγνησίας με ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα.

Η κ. Κολυνδρίνη τους ενημέρωσε ότι τον Ιούνιο του 2017 εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, για χρηματοδότηση ανάλογη πρόταση του ΕΚΑΒ, συνολικού ποσού 961.000,00 ευρώ. Τρία χρόνια τώρα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση ο Περιφερειάρχης και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία για την ενίσχυση των μονάδων υγείας της Θεσσαλίας-Μαγνησίας με ασθενοφόρα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα της πανδημίας του Covid-19, η πορεία του ιού στη χώρα μας και η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Έγινε αναφορά στα υγειονομικά μέτρα που πάρθηκαν τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποστέλλει υλικό σε υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας και των νησιών και να κατευθύνει 7 εκ. ευρώ με διαδικασίες-εξπρές στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω κορωνοϊού. Πριν λίγες μέρες μάλιστα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προμήθευσε το Δήμο Σκιάθο με δύο κινητές μονάδες υγείας και μία κάψουλα αρνητικής πίεσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η διακομιδή ασθενούς και να αποτρέπεται η διασπορά του ιού.

Και από τις δύο πλευρές τονίσθηκε η συνέχιση της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλων των υγειονομικών μονάδων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: e-thessalia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews