ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/7/20

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση των ασθενοφόρων – Τραγικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας


Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
EKABNews

ΕΚΑΒ: Σήμα κινδύνου για την κατάσταση των ασθενοφόρων – Τραγικές ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας
sinidisi.gr

Τι αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου
 
Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα περισσότερα ασθενοφόρα της περιοχής του Αγρινίου, καθώς τα νέα… που παρελήφθησαν πριν από δύο χρόνια ήδη έφτασαν τις 200 χιλ. χιλιόμετρα το καθένα! «Όλα τα ασθενοφόρα έχουν πάνω από 200 χιλ. χιλιόμετρα. Συνέχεια προκύπτουν προβλήματα και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με παλιά οχήματα, τα οποία έχουν ελλείψεις όπως ο κλιματισμός» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου Παύλος Τσιτσάνης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις γιατί τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τις βάρδιες με ασθενοφόρο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η δουλειά είναι ενισχυμένη ακόμη και στα ορεινά».

Το ιδανικό είναι ο τομέας του Αγρινίου να διαθέτει επιπλέον οχήματα και προσωπικό. Με μεγάλη προσπάθεια οι εργαζόμενοι προσπαθούν να μην δημιουργείται κανένα κενό κάτι που καταφέρνουν χάρη στο φιλότιμο και την θέληση για προσφορά.

«Συνήθως «βγάζουμε» τρία πληρώματα το πρωί, τρία το απόγευμα και τρία το βράδυ, εκτός από κάποιες περιπτώσεις το καλοκαίρι, λόγω αδειών» ανέφερε ο κ. Τσιτσάνης, ο οποίος μίλησε και για τις «δύσκολες ώρες» των βαρδιών λέγοντας πως: «όταν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει κάλυψη από το Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία ή και το Θέρμο, όπως και το αντίθετο. Αρκετές φορές πρέπει να πάμε π.χ. στην περιοχή της Αμφιλοχίας, αλλά και τότε δεν αφήνουμε την περιοχή του Αγρινίου ακάλυπτη. Ο ένας βοηθάει τον άλλο για να υπάρχει ασφάλεια και κάλυψη σε όλες τις περιοχές».

Συνολικά ο στόλος των οχημάτων της περιοχής του Αγρινίου, όπως σημείωσε ο κ. Τσιτσάνης, αποτελείται από 10 ασθενοφόρα με τα 3 νεότερα να έχουν ενταχθεί το 2018. Στο στόλο υπάρχει και ένα το οποίο είχε παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κατά το παρελθόν.

Σχετικά με την καλύτερη στελέχωση της υπηρεσίας το Δ.Σ. του συλλόγου έχει αποστείλει ουκ ολίγες φορές επιστολές προς φορείς της περιοχής. Τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν πάγια με τα πρώτα στην ιεραρχία να είναι τα νέα οχήματα και η ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσάνη: «βασικό αίτημα είναι το κτιριακό της υπηρεσίας στο Αγρίνιο, καθώς τα πληρώματα βρίσκονται στο παλιό νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο και η διοίκηση της υπηρεσίας στο νέο νοσοκομείο. Συνεπώς καλό είναι να στεγαζόμαστε όλοι μαζί για να έχουμε καλύτερη συνοχή και ρυθμό».

Χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Χαλκιόπουλου – Αναμένεται από Σεπτέμβρη

Στο μεταξύ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης είχε επικοινωνία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη όπου και του επανέλαβε ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά το κέντρο υγείας Χαλκιόπουλου και συνολικά όλα τα χωριά του ορεινού Βάλτου.

Το πρόβλημα έγκειται ότι υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας το οποίο εξυπηρετεί όλα τα ορεινά χωριά του Βάλτου.

Ο κ. Καραγκούνης, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του, είχε την ευκαιρία να επαναλάβει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των χωριών του ορεινού Βάλτου αλλά και συνολικά του Δήμου και ζήτησε από τον διοικητή με την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων που επίκεινται για την 6η ΥΠΕ, ένα από αυτά να διατεθεί για τις ανάγκες του κέντρου υγείας Χαλκιόπουλου.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι το δίκαιο αυτό αίτημα θα ικανοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και θα γίνει η σχετική παραλαβή ασθενοφόρων, οπότε ένα εξ αυτών θα διατεθεί στο κέντρο υγείας Χαλκιόπουλου.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δημοσιεύτηκε 07/07/2020

Πηγή: sinidisi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews