ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/20

Δυο εξωτερικοί απινιδωτές στον Μόλυβο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
EKABNews

Δυο εξωτερικοί απινιδωτες στον Μολυβο
lesvospost.com
10/07/2020

ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΛΥΒΟΥ – ΠΕΤΡΑΣ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου θέλοντας να συμβάλει  στην ενίσχυση των δομών υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μολύβου – Πέτρας με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και προπάντων με σεβασμό και ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στον κάθε συμπολίτη,  τοποθέτησε  σε συνεργασία με τα δύο τοπικά συμβούλια τους πρώτους δύο εξωτερικούς Απινιδωτές σε χώρους μεγάλης προσέλευσης κοινού στον Μόλυβο και στην Πέτρα.

Η πρωτοβουλία αυτή της Ομάδας Κοινωνικής Προσφοράς (Caring Lesvos) του Φορέα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 όταν με ειδικό σεμινάριο κατάρτισης πιστοποιήθηκαν επαγγελματίες– πολίτες της ευρύτερης περιοχής Μολύβου και Πέτρας σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, και την βασική υποστήριξη ζωής – χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΒLS) σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Στην συνέχεια το καλοκαίρι του 2019 πρώτη η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ανταποκρίθηκε στο αίτημά και μας παραδόθηκαν με την ευγενική χορηγία της οι πρώτοι δύο εξωτερικοί Απινιδωτές. Μετά από μία σειρά απαιτούμενων ενεργειών αδειοδότησης για την τοποθέτησή τους  και μετά την αναβολή ειδικής εκδήλωσης που είχαμε προγραμματίσει τον Μάρτιο με την Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ λόγω κορονοϊού,  σήμερα προχωρήσαμε στην τοποθέτησή τους.

Τον Νοέμβριο θα γίνει και η αναβληθείσα εκδήλωση για την ενημέρωση των πιστοποιημένων μελών και όσων άλλων ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν για την χρήση τους.

Παράλληλα θα ακολουθήσει και η τοποθέτηση άλλων δύο Απινιδωτών πάλι στην Πέτρα και στον Μόλυβο που αναμένουμε από άλλο χορηγό.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η μείωση της θνητότητας και ειδικότερα η μείωση του αιφνίδιου θανάτου από καρδιακό επεισόδιο. Ο εξωτερικός απινιδωτής είναι σύγχρονος, εύχρηστος, και μπορεί να καλύψει άμεσα την ανάγκη αντιμετώπισης ενός καρδιακού   επεισοδίου.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ευγενική χορηγία.

Πηγή: lesvospost.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews