ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/7/20

Αντιδράσεις εργαζομένων ΕΚΑΒ για μεταφορά κρουσμάτων σε ξενοδοχεία COVID – «Το ασθενοφόρο θα δεσμεύεται για 3 ώρες»Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
EKABNews

Αντιδράσεις εργαζομένων ΕΚΑΒ για μεταφορά κρουσμάτων σε ξενοδοχεία COVID – “Το ασθενοφόρο θα δεσμεύεται για 3 ώρες”
creta24.gr

 
Ο τουρισμός ξεκίνησε, τα ξενοδοχεία καραντίνας ορίστηκαν, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη όμως (τουλάχιστον επισήμως) μια … λεπτομέρεια σημαντική! Πως θα μεταφέρονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το δωμάτιο που έχουν κλείσει για τις διακοπές τους, στα ξενοδοχεία καραντίνας.

 

Ο σχεδιασμός σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Ανέστης Κιούλπαλης, είναι να γίνεται η μεταφορά τους με ειδικά βανάκια της τοπικής αυτοδιοίκησης, εφόσον δε χρειάζεται νοσηλεία, αλλά απομόνωση. Ωστόσο σχετική εγκύκλιος μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί, με αποτέλεσμα, η μεταφορά να γίνεται από ασθενοφόρα.

Το Σάββατο, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να μεταφέρει πρώτη φορά τουρίστρια στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Δήμο Χρεσονήσου, καθώς το τεστ βγήκε θετικό στον κορωνοϊό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, με τον Αντιπρόεδρο των Εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ, Μάριο Σφακιανάκη να εξηγεί τους λόγους.

Το βάρος έχει πέσει πάλι στο ΕΚΑΒ, διότι έχει τα μέσα και ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο στο Ηράκλειο. Τι θα γίνει όμως στις περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Σητεία ή στην Ιεράπετρα, όπου υπάρχει ένα και μοναδικό ασθενοφόρο; Εφόσον το μοναδικό αυτό ασθενοφόρο της περιοχής κληθεί να μεταφέρει κρούσμα, έπειτα θα πρέπει να το ξεχάσουμε τουλάχιστον για 3-4 ωρες, διότι κατόπιν θα πρέπει να απολυμανθεί. Άρα, μια ολόκληρη πόλη θα μένει χωρίς ασθενοφόρο. Το αμέσως επόμενο διαθέσιμο ασθενοφόρο, θα χρειαστεί 30 με 40 λεπτά, ανάλογα την περιοχή, για να μεταβεί σε περιστατικό. Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό είναι αυτό, όταν και τα δευτερόλεπτα μετρούν για μια ζωή που κινδυνεύει.”

 

Μιλώντας στη συνέχεια στην τηλεόραση CRETA και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, δήλωσε πως σε επαφή που είχε το μεσημέρι με το Υπουργείο Τουρισμού, αποσαφηνίστηκε πως στη μεταφορά κρουσμάτων δε θα εμπλακεί ούτε σε δεύτερο χρόνο η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά θα παραμείνει στις αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ.

“Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 30 Μαΐου αναφερόταν ότι η μεταφορά κρουσμάτων στα ξενοδοχεία καραντίνας, θα γινόταν με ιδιωτικά μέσα. Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι που επικοινώνησα με το Υπουργείο Τουρισμού, με ενημέρωσαν ότι η αρμοδιότητα αυτή θα παραμείνει στο ΕΚΑΒ, χωρίς καμία εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.”

Πηγή: creta24.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ.
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε ντροπή! Τι λόγια είναι αυτά; Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews