ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/7/20

Κορονοϊός: Ο φόβος για νέο lockdown και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησηςΤετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
EKABNews

Κορονοϊός: Ο φόβος για νέο lockdown και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με το φόβο ότι μπορεί τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει νέο 0 όπως πριν λίγους μήνες ζουν τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες. Άλλωστε η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στους ειδικούς επιστήμονες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε πολύωρη σύσκεψη χθες έκρουσε για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και στη εισήγησή της προς την κυβέρνηση εφιστά για άλλη μία φορά την προσοχή του πληθυσμού ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός ή υποψία ότι θα ακολουθήσει συνωστισμός. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είπαν για τις μάσκες: «Κορονοϊός: Τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι για τη χρήση μάσκας- Όλες οι αλλαγές»

 

Η Επιτροπή σημειώνει ότι ουδέποτε άλλαξε τη σχετική εισήγηση για τις μάσκες και επιμένει ότι από την πρώτη στιγμή είχε προειδοποιήσει πως εκτός από τις αποστάσεις, η μάσκα αποτελεί το βασικό εργαλείο προστασίας.

Όχι γενικό lockdown

Πάντως πολλά κυβερνητικά στελέχη μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε ένα γενικό lockdown στη χώρα, αλλά θα υπάρξουν πιθανότητα τοπικά lockdown εάν σε κάποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη αύξηση σε κρούσματα.

 

Εξάλλου η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μπορεί να έχει έντονες ανησυχίες για πιθανή μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, και να μπορούσε να εισηγηθεί κάποια στιγμή ένα γενικό lockdown, δε σημαίνει όμως ότι μία τέτοια πρόταση θα γινόταν και αποδεκτή από την κυβέρνηση. Άλλωστε ο ρόλος της επιτροπής είναι μόνο γνωμοδοτικός.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι μία νέα καραντίνα θα οδηγούσε στα «βράχια» την οικονομία καθώς η χώρα μας δεν αντέχει ένα επιπλέον λουκέτο σε γενικό επίπεδο.

Οι φόβοι μην γίνουμε Σερβία
Ωστόσο οι φόβοι των επιστημόνων αυξάνονται μέρα με την ημέρα όσο αυξάνονται και τα κρούσματα. Μάλιστα όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr καλά γνωρίζοντες, τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν πολλές φορές κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση στη περίπτωση της Σερβίας.

 
πηγή: pixabay

Μία χώρα που έδειχνε να ξεπερνάει τον κορονοϊό και την επιδημία, αλλά ξαφνικά άρχισε εκ νέου μεγάλη διασπορά του ιού με αποτέλεσμα σήμερα να πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι. Γι αυτό άλλωστε εφαρμόστηκαν και νέα περιοριστικά μέτρα στη Σερβία αλλά και νέα καραντίνα.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews