ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/20

Μurals αφιερωμένα σε νοσηλευτές και γιατρούς - Η UrbanAct ανακοίνωσε τα πρώτα σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΣάββατο, 18 Ιουλίου 2020
EKABNews

Μurals αφιερωμένα σε νοσηλευτές και γιατρούς - Η UrbanAct ανακοίνωσε τα πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ifo.gr

Χρώμα Στα Νοσοκομεία - Η δράση της UrbanAct με τοιχογραφίες που έχουν θεματική το "σας ευχαριστούμε" στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν σκληρή μάχη τους τελευταίος μήνες στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας, αφιερώνει η UrbanAct τα επόμενα δύο πρότζεκτ της.  
Η UrbanAct ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης ενός ιδιαίτερου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών σε νοσοκομεία με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».  
Τα τελευταία χρόνια η UrbanAct έχει υλοποιήσει σποραδικά μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών σε χώρους Νοσοκομείων, ενδεικτικά αναφέρουμε στο Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, στο Παίδων Αγ. Σοφία, στο Τζάνειο-Πειραιά κ.ά.  
«Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με τον covid-19 φέτος, αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτές τις δράσεις μας και να τις θέσουμε υπό την σκέπη ενός νέου προγράμματος, κατά αναλογία του προγράμματος που τρέχουμε στα δημόσια σχολεία από το 2005 (το "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια")», αναφέρει η ομάδα.  
Το "Χρώμα Στα Νοσοκομεία" υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και της streetart, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την στήριξη χορηγών, εταιρειών, ιδιωτών κ.ά.    

 

Η αρχή θα γίνει με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία αντίστοιχα: στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-24 Ιουλίου και στην Αττική τον Σεπτέμβριο (θα ανακοινωθεί σύντομα το Νοσοκομείο που θα επιλεγεί).  
Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική το "σας ευχαριστούμε" στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Στη πρώτη μεγάλη τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης συμμετέχει ο καλλιτέχνης Same84.  
Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με το μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων.

Δημοσιεύτηκε 17/072020

Πηγή: ifo.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews