ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/20

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη Σερρών-Το ΕΚΑΒ ήταν στο Κέντρο Υγείας σε 6 λεπτά και ο τραυματίας προτίμησε να φύγει με ταξί!


Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
EKABNews

Χωρίς πρωινή βάρδια το ΕΚΑΒ στους Ροδολίβους καθώς στελεχώνεται με 5 μόλις διασώστες. Το κενό κάλυπτε όμως ασθενοφόρο από τον τομέα Σερρών το οποίο έφτασε σε 6 λεπτά από την στιγμή που δόθηκε η κλήση από την Αστυνομία.

Χρ. Αγγελίδης: Το ασθενοφόρο έφτασε σε 6 λεπτά στο Κ.Υ. και ο τραυματίας προτίμησε να φύγει με ταξί!

Το EKABNews επικοινώνησε με το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστο Αγγελίδη ο οποίος δήλωσε τα εξής: Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση από το αστυνομικό όχημα που ήταν στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους και έφτασε σε 6 λεπτά. Δεν υπήρχε βάρδια στον τομέα καθώς στελεχώνεται με μόλις 5 διασώστες. Έτσι ασθενοφόρο από τον τομέα Σερρών ήταν καθοδόν για να καλύψει επιχειρησιακά την περιοχή. Ο τραυματίας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας και έφυγε μόλις έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς προτίμησε να φύγει με ΤΑΧΙ καθώς τα τραύματα που είχε ήταν επιπόλαια. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν με τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας καθώς ήταν πολύ κοντά.


Πτώση μονοκινητήριου:''Ο πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ταξί - Δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ''
seleo.gr

«Ήταν πολύ σοκαριστικό.

Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North 98 ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, αναφερόμενος στην πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου, στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, το πρωί της Δευτέρας.

BΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από την πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου στις Σέρρες (ΕΔΩ)

«Έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».

Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος της Αμφίπολης μιλώντας στην εκπομπή Βεράντα Αριστοτέλους «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000».

Πηγή: seleo.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews