ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/8/20

Πολύτιμο εξοπλισμό για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δώρισε ο AOCTA, Βίντεο

 

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Πολύτιμο εξοπλισμό για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δώρισε ο AOCTA (video)

enimerosi.com

 

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δωρεές "πορεύονται" οι υπηρεσίες Υγείας στην Κέρκυρα, αφού τα κονδύλια του Υπουργείου δεν προβλέπουν καν το βασικό εξοπλισμό για ζητήματα ...ζωής και θανάτου.

 

Σήμερα ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) δώρισε εξοπλισμό αξίας άνω των 2.000€ στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, που αποτελεί σημαντικό κρίκο στην παροχή υγείας των Κερκυραίων και των επισκεπτών του νησιού.

Ο εξοπλισμός που δώρισε σήμερα το Δ.Σ. του AOCTA περιλαμβάνει:

- εύκαμπτους νάρθηκες

- ζώνες σταθεροποίησης (χταπόδια)

- ισχαιμικούς επιδέσμους (τουρνικέ)

- ρινοφαρυγγικούς σωλήνες

Ένα εξαιρετικά πολύτιμο απόκτημα για το ΕΚΑΒ και για την κοινωνία, είναι η καρέκλα άμεσης διαφυγής ασθενούς. Πρόκειται για καρότσι το οποίο είναι άκρως αναγκαίο σε περιπτώσεις απομάκρυνσης από σημεία με δύσκολη πρόσβαση. Εξοπλισμός ανεκτίμητος σε ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενούς ή τραυματία από σημεία όπως π.χ. η παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Η παράδοση - παραλαβή της δωρεάς έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

«Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και το ΔΣ του AOCTA για την δωρεά αναγκαίου εξοπλισμού για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΚΑΒ δέχεται δωρεές, γεγονός που πιστώνεται στην κοινωνική ευαισθησία φορέων και ιδιωτών.

Ελλείψει βασικών παροχών από το Υπουργείο Υγείας, στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων όπως patch για τους απινιδωτές, μέσα προστασίας, μάσκες, υπολογιστές κ.α.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

 

Δωρεά στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας από τον AOCTA - Enimerosi kerkira

Enimerosi Kerkira


21 Αυγ 2020

 

Πηγή: enimerosi.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews