ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/20

Λάρισα: Καλύτερη υγειονομική κάλυψη στα παράλια ζητούν παραθεριστέςΤρίτη, 4 Αυγούστου 2020
EKABNews

Καλύτερη υγειονομική κάλυψη στα παράλια ζητούν παραθεριστές
eleftheria.gr

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 40ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός 40χρονου το απόγευμα της Παρασκευής στη Βελίκα και το γεγονός ότι χρειάστηκε να μετακινηθεί ασθενοφόρο από τη Λάρισα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφαλούς και συνεχούς υγειονομικής κάλυψης κυρίως για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στα παράλια.

Αν και στο πλευρό του 40χρονου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρότι εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον επαναφέρει στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη την ώρα, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από τη Λάρισα. Όπως ήταν φυσικό, όταν το πλήρωμα έφτασε στη Βελίκα ήταν ήδη αργά.
Παραθεριστές και παραθερίστριες της παραλιακής ζώνης Αγιόκαμπου –Σωτηρίτσας-Βελίκας ζητούν επαναξιολόγηση του σχεδίου αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο, καθώς αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πολλές χιλιάδες κόσμου.
Όσον αφορά στην παρουσία ασθενοφόρου το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής: Τις καθημερινές ημέρες τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς, όχι όμως τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Τα Σαββατοκύριακα από το πρωί ως αργά το απόγευμα, στο περιφερειακό ιατρείο Σωτηρίτσας βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αντίστοιχα για τα παράλια των Τεμπών ασθενοφόρο βρίσκεται στον σταθμό του Μακρυχωρίου. Ωστόσο παραθεριστές/παραθερίστριες και επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης ζητούν 24ωρη μόνιμη παρουσία του ασθενοφόρου για το δίμηνο Ιούλιο- Αύγουστο καθώς και την τοποθέτηση ενός απινιδωτή σε σημείο που θα είναι ασφαλές μεν, προσβάσιμο δε σε επαγγελματίες υγείας.

Γ.Ρ.

Πηγή: eleftheria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews