ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/8/20

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην Εύβοια


Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
EKABNews
 
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην Εύβοια

Σήμερα 9/8/2020, νωρίς το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έλαβε ενημέρωση από τον Τομέα του ΕΚΑΒ Χαλκίδας σχετικά με την εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων που καταγραφόταν στην ευρύτερη περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας.

Άμεσα, με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κου Νίκου Παπαευσταθίου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) έθεσε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), τη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, όλους τους Τομείς του ΕΚΑΒ Εύβοιας, Θήβας, Λειβαδιάς, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας καθώς και το Γ.Ν. Χαλκίδας αλλά και το Κ.Υ. Ψαχνών. Παράλληλα τέθηκαν σε κατάσταση stand by alert έντεκα (11) μονάδες ασθενοφόρων καθώς και μία (1) Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) του ΕΚΑΒ.

Στις 7:40, το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, έλαβε την πρώτη κλήση για περιστατικό πνιγμού από την περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας, όπου και επιχείρησε άμεσα ασθενοφόρο.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και της Πολιτικής Προστασίας, μετέβη λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο Γ.Ν. Χαλκίδας και στη συνέχεια στο Κ.Υ. Ψαχνών έτσι ώστε να συντονίσει την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους διασωθέντες αλλά και να επιβλέψει, συνεπικουρούμενος από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κο Φώτη Σερέτη, τη περαιτέρω νοσοκομειακή φροντίδα όσων κριθεί απαραίτητο.

Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, μέχρι στιγμής, παρείχαν επιτόπου επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε είκοσι τέσσερα (24) συνολικά περιστατικά, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) κρίθηκαν αναγκαίο να διακομισθούν στο Γ.Ν. Χαλκίδας. Από το Γ.Ν. Χαλκίδας έλαβαν εξιτήριο τα δέκα τρία (13) άτομα ενώ ένα (1) άτομο κρίθηκε ότι χρήζει περαιτέρω νοσηλείας. Τέλος με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Χαλκίδας οι σωροί τριών (3) ατόμων.


Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000, F.: 213 214 3222
E.: ekab@ekab.gr, url:www.ekab.gr

 
Πηγή: ekab.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews