ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/8/20

ΠΟΥ: Ακόμη κι ένα εμβόλιο δεν θα σημάνει το τέλος της πανδημίας

 

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

ΠΟΥ: Ακόμη κι ένα εμβόλιο δεν θα σημάνει το τέλος της πανδημίας

liberal.gr

20/08/2020

 

«Ακόμη κι ένα εμβόλιο δεν θα σημαίνει το τέλος της πανδημίας. Το τέλος της πανδημίας θα έρθει όταν ο καθένας από μας αναλάβει τις ευθύνες του και μάθουμε να ζούμε μαζί με τον ιό. Και αυτό εξαρτάται από μας, η μέρα αυτή μπορεί να είναι η αυριανή», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη Χανς Κλούγκε σήμερα.

Ο Κλούγκε διαβεβαίωσε ότι στην Ευρώπη, η διαχείριση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό μπορεί πλέον να γίνει χωρίς να επιβληθεί lockdown στο σύνολο της κοινωνίας χάρη στην προετοιμασία των αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες.

«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.

Όμως «δεν επιστρέφουμε στον Φεβρουάριο, ξέρουμε πώς να στοχεύσουμε τον ιό και όχι την κοινωνία», επέμεινε ο Κλούγκε

Εκτός από τον σεβασμό των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης, καθώς και μια εθνική στρατηγική διάγνωσης και ιχνηλάτησης, ο ΠΟΥ συνιστά να λαμβάνονται τοπικά μέτρα όταν εμφανίζονται εστίες μόλυνσης.

Ωστόσο είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στο βαθμό που οι κοινωνίες ανοίγουν και πάλι, υπογράμμισε ο Κλούγκε εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες από το κλείσιμο των σχολείων, ιδιαίτερα για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες.

Τέλος, προειδοποίησε επίσης τα κράτη να ετοιμαστούν για την επερχόμενη εποχή της γρίπης, και τον καθένα να ετοιμαστεί για να μάθει να ζει με τον ιό και να μην βασίζεται σε κάποιο εμβόλιο για το τέλος της πανδημίας.

Πηγή: liberal.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews