ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/8/20

Κορονοϊός: Νέος φόβος για μετάδοση μέσα στα νοσοκομεία μετά τη Θεσσαλονίκη και τη ΛάρισαΠέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
EKABNews

Κορονοϊός: Νέος φόβος για μετάδοση μέσα στα νοσοκομεία μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα
healthreport.gr


Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες τόσο στις υγειονομικές αρχές όσο και στο προσωπικό του ΕΣΥ, για πιθανό νέο κύκλο μετάδοσης του κορονοϊού εντός των νοσοκομείων.
Άλλωστε ήδη σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας (ΠΟΕΔΗΝ), 13 εργαζόμενοι στο σύστημα γιατροί και προσωπικό, έχουν ασθενήσει την τελευταία εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να γεμίσουν και πάλι οι αποθήκες με τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο διάστημα καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μέσα ατομικής προστασίας και ειδικά γάντια, ενώ οι μάσκες δίνονται με το σταγονόμετρο.

Τα ράντζα στο Αττικόν συνεχίζουν να επικρατούν

Κατά τους εργαζόμενους αυτοί αποτελεί ένα βασικό αγκάθι για την προστασία του προσωπικού του ΕΣΥ, αφού η έλλειψη υλικών συμβάλει ουσιαστικά στη διασπορά του ιού.

Από την άλλη το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να αναδιαμορφώσει τις προμήθειες στα νοσοκομεία, ενώ σκοπεύει να εφαρμόσει το αυτονόητο: την ηλεκτρονική παρακολούθηση των υλικών στις αποθήκες των νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Αποθέματα υλικών στα νοσοκομεία με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης- Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας»

 

Στο μεταξύ όμως και μέχρι να οργανωθούν τα συστήματα, οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να είναι σε συναγερμό για πιθανά κρούσματα όχι μόνο τουριστών αλλά και εργαζομένων στα νοσοκομεία ώστε να μην επαναληφθεί η εικόνα του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνολικά 413 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews