ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/8/20

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν όλες οι αρμοδιότητες μέσα στο Δεκαπενταύγουστο – Τι παίρνει ο Κοντοζαμάνης -Τι κρατά ο Κικίλιας

 

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζουν όλες οι αρμοδιότητες μέσα στο Δεκαπενταύγουστο – Τι παίρνει ο Κοντοζαμάνης -Τι κρατά ο Κικίλιας

healthreport.gr

15/08/2020

 

Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ισχυροποιείται με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Αλλάζουν όλα όπως φαίνεται στο υπουργείο Υγείας, καθότι εν μέσω θέρους με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη μεταφέρονται νέες πολύ περισσότερες αρμοδιότητες στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ειδικότερα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και φέρει την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μεταφέρονται οι περισσότερες αρμοδιότητες στον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Με το νέο ΦΕΚ καταργείται η απόφαση του 2019 για τις αρμοδιότητες του υφυπουργού και πλέον ισχύουν οι νέες. Έτσι αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, ενώ εκτός των άλλων στις νέες αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ.

 

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (Φωτο: HealthReport.gr)


Να σημειωθεί ότι στην απόφαση διευκρινίζεται πως κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών.

Με τις αλλαγές που επέρχονται πλέον ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται άρδην αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά σε νούμερο ένα πρόσωπο του ΕΣΥ.

Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες άπτονται της ψυχικής υγείας που έχει αναλάβει πια η νέα υφυπουργός Ζωή Ράπτη.

Τι κρατά ο Κικίλιας

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:

Ο Βασίλης Κικίλιας

α) η νομοθετική πρωτοβουλία

β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Πάντως πολιτικοί κύκλοι έλεγαν στο HealthReport.gr ότι πρόκειται για μια κίνηση Μητσοτάκη που αναμενόταν εδώ και καιρό, αφού οι πληροφορίες έλεγαν πως επρόκειτο να μετακινήσει τον Βασίλη Κικίλια στον ανασχηματισμό. Ένας ανασχηματισμός που τελικά δεν είχε την έκταση που αναμενόταν.

Ο επόμενος δομικός όμως ανασχηματισμός προσδιορίζεται προς το τέλος του έτους και μετά το «ξεκαθάρισμα» με την πανδημία. Διαβάστε ΕΔΩ ένα ενδεικτικό παρασκήνιο: «Η απουσία Κικίλια, ο πόλεμος των «κύκλων» και ο ανασχηματισμός»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ το FEK HealthReport

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews