ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/20

Ερώτηση Γ. Μπουρνού: «Προβλήματα υποδομών και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης»

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
EKABNews

Ερώτηση Γ. Μπουρνού: «Προβλήματα υποδομών και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης»
syriza.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα υποδομών και ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης»

Το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα και πρόβλημα υποστελέχωσης. Όπως παραδέχεται και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, πρόκειται για το μοναδικό από τα 12 παραρτήματα του ΕΚΑΒ στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα στέγασης. Το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στεγάζεται σε ένα περιορισμένο χώρο 30 τ.μ. πίσω από το Νοσοκομείο της πόλης, ο οποίος δεν επαρκεί ούτε για το προσωπικό, ούτε για το σύστημα συντονισμού του ΕΚΑΒ Αιγαίου. Ομοίως ανεπαρκής είναι και ο χώρος στάθμευσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Πρέπει να επισημανθεί πως το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αντιμετωπίζει και συχνά περιστατικά διακομιδής από το ιδιαίτερα επιβαρυμένο ΚΥΤ Μόριας, το οποίο, παρά τη μεγάλη αύξηση πληθυσμού το τελευταίο διάστημα (17.000 άτομα αυτή τη στιγμή) και μάλιστα σε, υγειονομικά, ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες, δεν διαθέτει επαρκή και 24ωρη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η παρουσία τόσο μεγάλου προσφυγικού πληθυσμού σε ένα νησί 87.000 κατοίκων (και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου) καθιστά αναγκαία την ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό ασθενοφόρων, του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς προτίθεται να επιλύσει α) το πρόβλημα στέγασης του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης; β) το πρόβλημα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης;
2) Προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης ένα ακόμα ασθενοφόρο για αποκλειστική χρήση των προσφυγικών δομών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπουρνούς Ιωάννης

Πηγή: syriza.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews