ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/20

Ήρωες μεν, αλλά ούτε κουβέντα για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών μαςΚυριακή, 2 Αυγούστου 2020
EKABNews

Ήρωες μεν, αλλά ούτε κουβέντα για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών μας
ygeionomikoi.gr
01/08/2020
 
Από τα κρούσματα που ανακοινώνονται και την αυξητική τάση που εμφανίζεται, είναι πλέον φανερό ότι περνάμε σε μια νέα φάση την οποία τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να αντιμετωπίσουν.

Παρ’ όλα αυτά, όπως συνέβη και στην πρώτη περίοδο, η κυβέρνηση και γενικότερα το μνημονιακό κατεστημένο  δεν είναι διατεθειμένο  να στηρίξει ουσιαστικά τις μονάδες υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  ούτε -πολύ περισσότερο – να δώσει λύσεις σε χρόνια αιτήματα που αφορούν την αποκατάσταση του εισοδήματος των εργαζομένων που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την τελευταία δεκαετία με τα αλλεπάλληλα μνημονιακά μέτρα.

Αντίθετα, χρησιμοποιεί τις δωρεές των διάφορων «φιλέσπλαχνων» επιχειρηματιών προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα εσωτερικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους.  Καμία συζήτηση δεν γίνεται για αυξήσεις στους μισθούς  και τις αμοιβές για Κυριακές και νυκτερινά, την επαναφορά του επιδόματος άδειας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, την αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Είναι δεδομένο  ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία την προηγούμενη περίοδο σήκωσαν ένα απίστευτο βάρος και μάλιστα  οι άδειές τους είχαν ανασταλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ο κίνδυνος για νέα αναστολή είναι πολύ πιθανός. Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι οι άδειες που  χορηγούνται δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουν μεγάλη ανάγκη να αποφορτιστούν από την εντατικοποίηση που έχουν υποστεί. Έχουν ανάγκη ξεκούρασης και διακοπών. Όμως, οι διακοπές  είναι «πολυτέλεια» και «απαγορευτικές» για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων λόγω της δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης ενώ ταυτόχρονα είναι  ουσιαστικά αποκλεισμένοι ακόμα και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Είναι φανερό ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, με δεδομένο ότι πλέον έχει αποκλειστεί το γενικευμένο lock down,  ως υγειονομικοί κινδυνεύουμε στη νέα φάση για μια ακόμα φορά να «εισπράξουμε» εκδηλώσεις «αγάπης» και ακόμα περισσότερα χειροκροτήματα.

Το αγωνιστικό τμήμα του υγειονομικού κινήματος, εκτός από την διεκδίκηση για λήψη μέτρων στήριξης των μονάδων υγείας με χρήματα και μόνιμο προσωπικό, πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα της αποκατάστασης των εισοδημάτων των υγειονομικών.

Να διεκδικήσει ΤΩΡΑ:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
Αυξήσεις στις αμοιβές για Νυκτερινά – Κυριακές και στο ανθυγιεινό επίδομα
Χορήγηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα
Ένταξη των υγειονομικών στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Άμεση ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πηγή: ygeionomikoi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews