ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/20

Κατάθεση ψυχής από μια γιατρό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που λέει τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως πραγματικά είναι....!


Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
EKABNews

Facebook diasostis.com
4/8/2020

Κατάθεση ψυχής από μια γιατρό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που λέει τα πράγματα έτσι ακριβός όπως πραγματικά είναι....!!!!
Τίποτα λιγότερο.....
Τίποτα περισσότερο.....🚑❤🚀
Είμαι γιατρός 17 χρόνια. Τα μισά σχεδόν από αυτά Αναισθησιολόγος και γιατρός του ΕΚΑΒ.
Στην πόλη αυτή ζω σχεδόν το ίδιο διάστημα, δεν είναι η γενέτειρα μου. Την αγαπώ και υπηρετώ τους ανθρώπους της, έγινε  πατρίδα μου και ο τόπος που γεννήθηκε το παιδί μου.
Μία άλλη πρόσφατη ανάρτηση, άδικη, στάθηκε αφορμή να γράψω τώρα δύο λόγια. Όχι για δικαιοσύνη. Ούτε για προβολή. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει & πόσο μακριά είναι αυτό από μένα.
Γράφω γιατί κάποιες αλήθειες πρέπει να ακούγονται και κάποιες φωνές, ίσως πιο δυνατά από άλλες. Έχουμε ευθύνη όταν σωπαίνουμε.
Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είναι μια υπηρεσία που απαρτίζεται από ανθρώπους λίγο τρελούς, αλλά με πολύ μεράκι και αγάπη γι'αυτό που κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η διαστροφή! Ναι, διαστροφή είναι να αγαπάς μια δουλειά στην οποία μπορεί να "μαζεύεις" διαμελισμένο άνθρωπο.
Η κάθε μέρα μου, είναι ένα αίνιγμα. Δεν ξέρω ποτέ τι επιφυλάσσει. Η γκάμα είναι μεγάλη! Τροχαίο ατύχημα, μαζικό ατύχημα, έμφραγμα, ανακοπή καρδιάς, οξεία δύσπνοια, πτώση από ύψος, αυτοχειρίες, τοκετοί, λιποθυμίες, εμπύρετες λοιμώξεις, πυρετικοί σπασμοί, εργατικά ατυχήματα, εγκληματικές ενέργειες και πολλά άλλα.
Δουλεύω συνήθως ήρεμη, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, μέλος μιας δυνατής ομάδας, όχι γιατί είμαι ρομπότ ή αναίσθητη. Αλλά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσω τους ασθενείς μου.
Έχω χάσει πάρα πολλούς, αλλά σίγουρα έχω σώσει και δεκάδες. Κάποιοι ίσως και να διαβάζουν αυτήν την ανάρτηση, καθώς είναι δημόσια. Σίγουρα δεν θυμούνται τον γιατρό του ΕΚΑΒ. Κανένας δεν θυμάται τον γιατρό και τους Διασώστες, την στιγμή που παλεύει για την ζωή του. Και ειλικρινά, δεν μας πειράζει. Εμείς ήμασταν εκεί. Και σώσαμε πολλούς.
Κάποιοι ασθενείς αφού έχουν επιβιώσει & αναρρώσει, μας ψάχνουν και έτσι γίνονται μέρος της οικογένειας μας, φίλοι μας. Είμαστε σημαντικοί για αυτούς, ακριβώς όπως είναι αυτοί για εμάς. Για τους ανθρώπους που έχω σώσει είμαι υπεύθυνη για όλη την ζωή τους, σύμφωνα με μια παλιά Κινέζικη ρήση. Είμαι. Γιατί γι' αυτους έδωσα την ψυχή μου και έκανα το καλύτερο μου. Αυτό κάνουμε στο ΕΚΑΒ. Αυτοί είμαστε.
Εγώ, συνάδελφοι και συνεργάτες μου, παλεύουμε για κάποιους από εσάς, ενώ η πόλη κοιμάται, ενώ διασκεδάζει, ενώ ψωνίζει, ενώ κάνει διακοπές, ενώ δοκιμάζεται ή ενώ γιορτάζει.
Και μετά, στα νοσοκομεία, παλεύουν άλλοι γιατροί και νοσηλευτές για εσάς. Αυτή είναι η δουλειά μας. Πολλές φορές με κίνδυνο να εκτεθούμε σε μεταδιδομενες νόσους ή να θέσουμε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας. Τρέχουμε με σειρήνες και φάρους, για να φτάσουμε γρήγορα, σε μια πόλη που οι πολίτες της δεν κάνουν στην άκρη για να περάσουμε ή χρησιμοποιούν την ΛΕΑ για να φτάσουν πιο γρήγορα στην Χαλκιδική...
Εμείς δεν ιδρώνουμε μόνο την φανέλα. Τις περισσότερες φορές έχουν γίνει μούσκεμα και τα εσώρουχα μου. Δεν κατεβαίνει αλλιώς από τον 3ο όροφο χωρίς ασανσέρ, ο ασθενής ανακοπής που  επαναφέραμε. Αλλά δεν μας νοιάζει. Τον φανταζόμαστε ήδη όρθιο, να έχει αναρρώσει και λέμε ότι άξιζε! Και άξιζε! Για κάθε περιστατικό που σώθηκε. Αλλά και για κάθε ασθενή που δεν τα κατάφερε. Εμείς ήμασταν εκεί και κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.
Είμαι πολύ περήφανη για τους συνεργάτες μου, τους βλέπω κάθε μέρα σε αυτόν τον αγώνα, ξέρω πώς νιώθουν, ξέρω την χαρά & την αγωνία τους για τα περιστατικά.
Αυτή είναι η καθημερινότητα μας. Κάποιες φορές, λίγες ευτυχώς, όταν ανεβαίνω στο ασθενοφόρο, σκέφτομαι ότι ίσως & να μην γυρίσω σπίτι μου. Ίσως δεν ξαναδώ το παιδί μου & τον άνθρωπο μου, τους γονείς μου, την αδερφή μου και την οικογένεια της. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτή είμαι.
Δεν χρειάζομαι μπράβο ή χειροκρότημα. Κάνω απλώς αυτό που σπούδασα. Κάποιοι το λένε Δημοσιοΰπαλληλικι. Εγώ το λέω μεράκι και αγάπη. Δεν είμαι ήρωας. Είμαι επαγγελματίας υγείας. Αυτό θέλω να ξέρει ο συνάνθρωπος μου.
Είμαστε γύρω σας, εκείνοι της διπλανής πόρτας, ίσως γείτονες σας, γνωστοί σας ή φίλοι σας.
Δεν είμαστε όλοι λαμόγια του συστήματος. Υπάρχουν και αυτοί. Αλλά εμείς στον δρόμο, που κυνηγάμε τον χρόνο σε συνθήκες τόσο αντίξοες, δεν έχουμε την πολυτέλεια για λαμογιές.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ασθενοφόρο να τρέχει στην πόλη, σκεφτείτε ότι κάποιος κινδυνεύει & κάποιοι παλεύουν για την ζωή του. Και αυτοί οι κάποιοι, είμαστε εμείς, οι λίγο τρελοί, με την αγωνία να φτάσουμε γρήγορα, να επιβιώσει ο ασθενής & ας μην μας ψάξει & ας μην μας θυμάται..
Η ανταμοιβή μας, είναι που σώθηκε, αυτό από μόνο του φτάνει.
Το ΕΚΑΒ είναι αυτό, οι άνθρωποι του και ψυχή. Θα ήθελα να μπορούσατε μια μέρα να δείτε μέσα από τα δικά μου μάτια...
#MyPrehospitalEmergency #ΕίμαστεΠάνταΕκεί


Πηγή: Facebook diasostis166

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews