ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/8/20

Κύπρος: Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε μετά από συμπλοκή στη Λευκωσία

 

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε μετά από συμπλοκή στη Λευκωσία

reporter.com

 

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καταδίκασε σήμερα το νέο περιστατικό βίας κατά μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, το οποίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ανοικτό χώρο, στη Λευκωσία.

«Καταδικάζω τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται εναντίον επαγγελματιών υγείας, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του κάθε πολίτη. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο», αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός μέσω του Twitter.

Μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου, το οποίο μετέβη στην περιοχή μετά από κλήση, ώστε να περισυλλέξει τον τραυματία, δέχθηκε  επίθεση, με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία έφτασε στην περιοχή, μετά από πληροφορία ότι στο συγκεκριμένο χώρο γινόταν συμπλοκή δύο ατόμων.

Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο εντοπίστηκε ένα πρόσωπο, που έφερε τραύματα στα χέρια, τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από μπουκάλι.

Το άγνωστο πρόσωπο, που προκάλεσε τον τραυματισμό του συγκεκριμένου ατόμου, είχε ήδη τραπεί σε φυγή με την άφιξη της Αστυνομίας.

Εξάλλου, το τραυματισμένο πρόσωπο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών άρχισε να φωνάζει και να εξυβρίζει, με τους Αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του, για πρόκληση ανησυχίας και δημόσιας εξύβρισης.

Σημειώνεται ότι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο, για διακομιδή του στις Πρώτες βοήθειες, το εν λόγω πρόσωπο αρνείτο να συνεργαστεί με το πλήρωμα, ενώ κλώτσησε μέλος του πληρώματος, με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Εξάλλου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε μέλος πληρώματος ασθενοφόρου εν ώρα καθήκοντος. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Τα πληρώματα ασθενοφόρων είναι ταγμενα για να σώζουν ζωές και το έργο τους θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να στηρίζεται και όχι να γίνονται θύματα επιθέσεων από ανθρώπους που προσπαθούν να τους βοηθήσουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

 

Πηγή: reporter.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews