ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/8/20

Απινίδωση σε υγρές και μεταλλικές επιφάνειεςΤετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
EKABNews

Απινίδωση σε υγρές και μεταλλικές επιφάνειες.

 

Επειδή στην φράση «Πίστευε και μη, ερεύνα» μου αρέσει να βάζω το «,» στο «μη» έκανα ένα ψάξιμο στο αν οι υγρές – μεταλλικές επιφάνειες αποτελούν αντένδειξη για την χρήση ΑΕΑ.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο πάγος και το χιόνι είναι κακοί αγωγοί ρεύματος. Σε ότι αφορά τις μεταλλικές επιφάνειες και εδώ οι μελέτες αναφέρουν ότι είναι ασφαλές. Το ρεύμα θα ακολουθήσει την πιο σύντομη οδό, δηλαδή μεταξύ των δυο ηλεκτροδίων. Αν παρόλα αυτά θέλεις να αισθάνεσαι 1000% σίγουρος για την ασφάλεια σου.. οι σόλες των παπουτσιών σου θα διαλύσουν κάθε αμφιβολία σου αν από « γονατιστός» αλλάξεις την θέση σου.
Τα πράγματα περιπλέκονται λίγο στην υγρή επιφάνεια. Για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση, φαντάζομαι ότι έχετε βγάλει το σενάριο με τον παππού που βγαίνει από την πισίνα.
Το 2010 η AHA έδωσε σαν οδηγία ότι σε περίπτωση που η επιφάνεια που βρίσκεται το θύμα έχει νερά, προτείνεται η μετακίνηση του θύματος. Δεν απαγορεύει όμως την απινίδωση.
Βάζει επίσης και τον παράγοντα «χρόνου» : Ο χρόνος της μετακίνησης δεν θα είναι εις βάρους του χρόνου της απινίδωσης. Αν δεν μπορείς να μετακινήσεις μόνος σου το θύμα τότε μπορείς να απινιδώσεις?
Το Αγγλικό Συμβούλιο αναζωογόνησης προτείνει ότι είναι ασφαλές να απινιδώσεις θύμα σε υγρή επιφάνεια. https://www.resus.org.uk/home/faqs/faqs-basic-life-support-cpr

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης δεν έχει κάνει κάποιες ιδιαίτερες συστάσεις εκτός του « από την στιγμή που θα αρχίσεις τις συμπιέσεις δεν θα πρέπει να διακοπούν για περισσότερο από 10’’ που εγώ το μεταφράζω: Αν είσαι μόνος σου άρχισε τις συμπιέσεις και αυτός που θα σου φέρει τον ΑΕΑ θα σε βοηθήσει να τραβήξεις το θύμα σε στεγνή επιφάνεια χωρίς ο χρόνος διακοπής των συμπιέσεων να υπερβεί τα 10’’.
Στο παιχνίδι των ερευνών μπαίνουν και 2 κατασκευάστριες εταιρίες : ZOLL & PHILIPS.
Η ZOLL αφού «έψησε» γαλοπούλες ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση υγρής επιφάνειας το ρεύμα που πιθανόν να λάβει ο πάροχος δεν είναι αρκετό να του προκαλέσει βλάβη (3V).

Σε κάθε περίπτωση ο πάροχος ΔΕΝ πρέπει να ακουμπάει το θύμα κατά την απινίδωση, να έχει σκουπιστεί το στήθος του ασθενούς από υγρά και να σιγουρευτεί την καλή επικόλληση των pads


Εσεις τελικά θα απινιδώσετε το θύμα?
Την καλημέρα μου σε όλους/ες
Εννοείται πως ότι χρήσιμο βρείτε για το θέμα να το σχολιάσετε.


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

 

Δημοσιεύτηκε 3/8/3030


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews