ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/8/20

Κορονοϊός: Ετοιμάζονται επιχειρησιακά σχέδια στα Νοσοκομεία για το δεύτερο κύμα – Σε συναγερμό οι Διοικητές

 Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Ετοιμάζονται επιχειρησιακά σχέδια στα Νοσοκομεία για το δεύτερο κύμα – Σε συναγερμό οι Διοικητές

healthreport.gr

 

Συναγερμός στα νοσοκομεία ενόψει ενός πιθανού δεύτερου ισχυρού κύματος του κορονοϊού γι αυτό και ετοιμάζονται επιχειρησιακά σχέδια.

Σε κόκκινο συναγερμό είναι οι Διοικητές Νοσοκομείων αφού καλούνται να συντάξουν άμεσα επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό δεύτερο κύμα του κορονοϊού και πιθανώς πιο ισχυρό. Άλλωστε στην πρώτη φάση της επιδημίας η χώρα μας πέρασε σε σύγκριση με όλο τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, σχεδόν αβρόχοις ποσί από την επέλαση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας έλαβαν εντολή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να προετοιμάσουν ξεχωριστά ο καθένας επιχειρησιακά σχέδια, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που θα προκύψουν.

 

Άλλωστε όλα τα νοσοκομεία πλέον στο πιθανό δεύτερο κύμα θα πρέπει να μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid-19 ανεξάρτητα εάν είναι Νοσοκομεία αναφοράς ή όχι. ΔιαβάστεΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Κορονοϊός: Κλίνες γιαασθενείς με covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία – Οι νέες οδηγίες»

Στόχος είναι εξάλλου να μη σηκώσουν όλο το βάρος κάποια νοσοκομεία όπως το Σωτηρία που αντιμετώπισε περίπου το 70% των περιστατικών και ο κορονοϊός κυριάρχησε στις νοσηλείες, αλλά να μοιραστούν τα περιστατικά σε όλα τα νοσοκομεία αν προκύψουν.

Οι προϋπολογισμοί

Εκτός αυτού όμως όλοι οι Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να σχεδιάσουν στο επιχειρησιακό τους σχέδιο και τα οικονομικά των νοσοκομείων τους. Και αυτό διότι διαπιστώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως σε πολλές περιπτώσεις- όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του HealthReport.gr– τα κονδύλια του προϋπολογισμού είχαν ήδη καταναλωθεί, με μειωμένη μάλιστα κίνηση λόγω covid-19.

 

Τα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

 

Η οδηγία που δόθηκε είναι να γίνει συγκράτηση των προϋπολογισμών, αφού κάποιοι διοικητές Νοσοκομείων δεν δείχνουν να μπορούν να συγκρατήσουν τις δαπάνες.

Να σημειωθεί ότι τους πρώτους μήνες του έτους τα χειρουργεία που αποτελούν και μία από τις μεγάλες δαπάνες των νοσοκομείων, είχαν μειωθεί δραστικά λόγω κορονοϊού, αφού οι ασθενείς αναγκάστηκαν να μεταχρονολογήσουν τις ανάγκες τους μέσα στην πανδημία.

Πάντως τις επόμενες ημέρες οι Διοικητές Νοσοκομείων αναμένεται να ελεγχθούν εάν έχουν συντάξει τα επιχειρησιακά σχέδιά τους.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews