ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/8/20

Ψυχολόγοι και ΕΚΑΒ στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
EKABNews

Ψυχολόγοι και ΕΚΑΒ στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας
virus.com.gr
 
Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να απαλυνθούν οι πληγές των πλημμυροπαθών στην Εύβοια. Κλιμάκιο ψυχολόγων αποστέλλεται σήμερα από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη από χθες για την διάσωση τους.

Αναλυτικά, ειδικευμένο προσωπικό από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών θα σπεύσει επί τόπου για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη των πληγέντων. Οι ψυχολόγοι θα βρίσκονται στην περιοχή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Σε ότι αφορά το σωστικό έργο επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα προσφέρθηκε σε 24 συνολικά περιστατικά, εκ των οποίων τα 14 έπρεπε να μεταφερθούν στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

Ευτυχώς, από το Γ.Ν. Χαλκίδας εξήλθαν 13 άτομα, ενώ ένα  άτομο κρίθηκε ότι χρήζει περαιτέρω νοσηλείας.

 Ωστόσο, το ΕΚΑΒ είχε το λυπηρό έργο να μεταφέρει στο Γ.Ν. Χαλκίδας τρεις σωρούς των πλημμυροπαθών.

Σημειώνεται ότι από νωρίς χθες το πρωί είχε σημάνει συναγερμός στο ΕΚΑΒ μετά την ειδοποίηση τουΤομέα του ΕΚΑΒ Χαλκίδας σχετικά με την εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων που καταγραφόταν στην ευρύτερη περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας.

Κατόπιν εντολής του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) έθεσε  επί ποδός την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), τη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, όλους τους Τομείς του ΕΚΑΒ Εύβοιας, Θήβας, Λειβαδιάς, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας καθώς και το Γ.Ν. Χαλκίδας αλλά και το Κ.Υ. Ψαχνών.

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν 11 μονάδες ασθενοφόρων καθώς και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) του ΕΚΑΒ.

Το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε το πρωί της Κυριακής τη πρώτη κλήση για περιστατικό πνιγμού από την περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας. Από το ΕΚΑΒ ανακοινώθηκε ότι εστάλη άμεσα ασθενοφόρο. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τον συναγερμό που είχε σημάνει στο ΕΚΑΒ.

Πηγή: virus.com.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews