ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/8/20

Κορονοϊός: Φόβος για μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα- Ολοταχώς για νέα μέτραΠαρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Φόβος για μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα- Ολοταχώς για νέα μέτρα

healthreport.gr

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, καθώς ο κορονοϊός μοιάζει να έχει δημιουργήσει εστίες σε όλη τη χώρα

 

 

Σοβαρούς φόβους έχουν πια οι υγειονομικές αρχές αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ότι ο κορονοϊός έχει ξεφύγει σε όλη τη χώρα.

Άλλωστε ο ιός εκεί που ήταν ελεγχόμενος, εντοπίζεται πια σε 32 περιφερειακές ενότητες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις περιοχές όπου βρέθηκαν κρούσματα: «Κορονοϊός: Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων: Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εντοπίζονται»

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων στα αστικά κέντρα. Οι ειδικοί περιμένουν να διαπιστώσουν τότε εάν θα αυξηθεί περαιτέρω η επιδημιολογική καμπύλη, ώστε να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα προς το τέλος του Αυγούστου.

Τι μέτρα εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η διασπορά που υπάρχει σήμερα σε πάνω από 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οδηγεί στην ενεργοποίηση εξαιρετικά αυστηρών μέτρων τοπικού όμως χαρακτήρα σε πρώτη φάση, αλλά και οριζόντια εάν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση.

Μάλιστα υπάρχουν και ειδικοί που εισηγούνται ακόμη και την άμεση ενεργοποίηση των sms αλλά με λιγότερους περιορισμούς, ώστε να συγκρατηθεί το κύμα της επιδημίας.

Άλλωστε με βάση τους υπολογισμούς των επιστημόνων, ένα κρούσματα μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε 10 άλλους ασυμπτωματικούς φορείς.

Ο μεγάλος φόβος των υγειονομικών αρχών παραμένουν οι νέοι, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.

Γι αυτό και θα συνεχισθούν οι έλεγχοι των ελεγκτικών αρχών σε μπαρ αλλά και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews