ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/8/20

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου και του ΕΚΑΒ ζητεί ο Απ. Πάνας

 

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

EKABNews

Ενίσχυση Του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου Ζητεί Ο Απ. Πάνας

halkidikinews.gr

18/08/2020

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια Βασίλη κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος που αφορά την ανάγκη για άμεση και πολλαπλή ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.

Ο Βουλευτής τόνισε, πως το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, καλύπτει τις ανάγκες 20.000 μόνιμων κατοίκων μιας ευρείας περιοχής και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων σε μια περίοδο, όπου το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατρικού εξοπλισμού του οδοντιατρείου, του ακτινολογικού τμήματος και του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ενώ ελλείψεις παρατηρούνται και σε ιατρικό υλικό.

Σοβαρά επίσης, είναι και τα προβλήματα στη συντήρηση της κτηριακής υποδομής και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, ώστε να διευκολύνεται η διακομιδή των ασθενών.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά : «Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση και σε επίπεδο στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Η παροχή υγειονομικής φροντίδας ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε με την έξαρση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού , θεωρείται ότι πρέπει είναι δεδομένη. Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να λειτουργήσει δραστικά στον τομέα της Υγείας στη Χαλκιδική. Για τους λόγους αυτούς προχώρησα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση καθώς πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει μια αρκετά εκτεταμένη περιοχή, δυσπρόσιτη με αρκετή κίνηση ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες».

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης                            

"Η παροχή υγειονομικής φροντίδας ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε με την έξαρση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού θεωρείται προτεραιότητα.

Το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου που καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης 20.000 μόνιμων κατοίκων, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλημάτων που δυσχεραίνουν και επιτείνουν την παρούσα κατάσταση, παρόλες τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται έλλειψη ιατρικού προσωπικού, ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατρικού εξοπλισμού του οδοντιατρείου, του ακτινολογικού τμήματος και του μικροβιολογικού εργαστήριου ενώ ελλείψεις παρατηρούνται και σε ιατρικό υλικό.

Σοβαρά επίσης είναι και τα προβλήματα στη συντήρηση της κτηριακής υποδομής και υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, ώστε να διευκολύνεται η διακομιδή των ασθενών.

Επειδή το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή με χιλιομετρική απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Επειδή καλύπτει τις ανάγκες μιας αρκετά  εκτεταμένης περιοχής,

Επειδή ο πληθυσμός της παραλιακής ζώνης της περιοχής που καλύπτει το Κέντρο Υγείας  πολλαπλασιάζεται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και το πρόβλημα γίνεται εντονότερο,

Ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

-Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου και συγκεκριμένα τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ;

-Πώς σκοπεύετε να καλύψετε τις ανάγκες του σε ιατρικό υλικό καθώς και ποιες θα είναι οι ενέργειές σας για τη βελτίωση της κτιριακής του υποδομής;   "                      

Πηγή: halkidikinews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews