ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/8/20

Σε ένα δίκτυο κέντρα υγείας, δημοτικά ιατρεία και TOMY

 

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

EKABNews

 

Σε ένα δίκτυο κέντρα υγείας, δημοτικά ιατρεία και TOMY

capital.gr

17.08.2020

 

Τη διασύνδεση όλων των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας και τη δημιουργία ολοκληρωμένων δικτύων υγείας, που θα περιλαμβάνουν τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, δημοτικά ιατρεία, τις ΤΟΜΥ, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Το νέο νομοσχέδιο της Αριστοτέλους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή μέσα στο φθινόπωρο και αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας υγείας, με γνώμονα την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Το τελευταίο αποτελεί μάλιστα προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εξαιτίας του κορονοϊού και της τροπής που μπορεί να λάβει η αύξηση των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες. Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των δομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν, του προσωπικού που τις στελεχώνει, αλλά και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πρωτοβάθμια υγεία.

Στα κατά τόπους δίκτυα θα ενσωματωθούν και οι οικογενειακοί γιατροί (παθολόγοι, παιδίατροι) που στελεχώνουν τις τοπικές μονάδες υγείας.

Το νομοσχέδιο, ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, θα προβλέπει και την ύπαρξη μάνατζμεντ στο ανά περιοχή δίκτυο υγείας. Τα δίκτυα θα στηθούν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, θα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση και οι υπηρεσίες προς τους ασθενείς θα είναι δωρεάν.

Σημειώνεται πως μαζί με τη δημιουργία δικτύων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, θα προχωρήσει από το υπουργείο Υγείας και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

 

Τι θα γίνει με τις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μέχρι το τέλους του έτους η χώρα θα διαθέτει 1.200 κλίνες ΜΕΘ, φτάνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή 12 κλίνες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Όπως τονίζει η Αριστοτέλους, το στοίχημα είναι να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος περίθαλψης, όχι μόνο μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για κάθε έκτακτη περίπτωση που θα χρειαστούν παραπάνω νοσηλείες.

Προς την στήριξη των νοσοκομείων τέλος, ήδη το Ε.Σ.Υ. έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 6.000 γιατρούς νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις ξεπερνούν τις 8.000.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Πηγή: capital.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews