ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/9/20

Επιτυχημένη η εκπαιδευτική ημερίδα από την 2η Υ.Πε. και το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒΤρίτη, 15  Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ.Υ. ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

2dype.gr

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκπαιδευτική Ημερίδα για το προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 2ης Υ.Πε. σε θέματα διαχείρισης του COVID-19, την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020, στο αμφιθέατρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, από την 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου κ. Αλεβίζος Περικλής και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος. Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους Μάριος.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού των Κ.Υ. της 2ης Υ.Πε. από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου της υγείας, στα θέματα της διαλογής -triage - των περιστατικών, τη λήψη και διαχείριση των δειγμάτων, τους τρόπους απολύμανσης και την ορθολογική χρήση των υλικών. Παρουσιάστηκε η συνολική λειτουργία ενός Κ.Υ. αναφοράς covid-19, ως καλή πρακτική, τόσο ως προς το επιστημονικό και διοικητικό μέρος της, όσο και ως προς το πολύ σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας των διεπιστημονικών ομάδων.

Ομιλητές ήταν η κα Καββαθά Δήμητρα, Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», η κα Βάρδα Παρασκευή, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», ο κ. Κανταρτζής Κωνσταντίνος, Αν. Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ. Καμινίων και η κα Ζυγούρα Αναστασία, Αναισθησιολόγος, Επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγινε επίδειξη λήψης ρινο/στοματο φαρυγγικού δείγματος για covid-19, αλλά και ορθής χρήσης (ένδυσης/έκδυσης) των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου. Ιδιαιτέρως δε, ευχαριστεί τους εισηγητές και όλους τους συμμετέχοντες.

 

Πηγή: 2dype.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews