ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/9/20

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ 22.10.2020-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

25.09.2020
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ 22.10.2020-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Συνάδελφοι,

Στις 22 Οκτωβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων και επιτρέποντος κορωνοϊού, θα ψηφίσουμε για το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Επειδή όμως το υπάρχων ΔΣ κλείνει τριετία και επειδή όπως φαίνεται η κατάσταση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων θα χειροτερέψει με αποτέλεσμα  τουλάχιστον μέχρι το τέλος της Άνοιξης να συνεχιστεί η επιδημία, δεν θα υπάρχουν μέχρι τότε καλύτερες προϋποθέσεις. Η παράταση της θητείας μας ειδικά για τόσο μεγάλο διάστημα ελλοχεύει κινδύνους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αμφισβητηθεί η νομιμότητα του σωματείου γιατί μπροστά μας είναι τα «δύσκολα».

Όταν το δεύτερο κύμα της επιδημίας θα έχει εξαπλωθεί πλήρως, όταν το αφήγημα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, το ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι που μέχρι σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή και έχουν ανταπεξέλθει επιτυχώς στην κρίση, μπορεί να είμαστε εκτεθειμένοι σε καταστάσεις που βιώνουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μπροστά μας επίσης είναι κορυφαίες διεκδικήσεις όπως η ένταξη στα ΒΑΕ, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επίδομα ετοιμότητας κ.α.

Ανανεωμένο και ισχυρό σωματείο με ενδυνάμωση των δυνάμεων του συνδυασμού μας (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ) πιστεύουμε ότι δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις διεκδίκησης.

Γιατί εμείς δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προασπίσουμε και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας. Έχουμε τις ικανότητες και την εμπειρία που χρειάζεται γιατί είμαστε «μαθημένοι» στα δύσκολα καθώς διαχειριστήκαμε από θέσεις ευθύνης στα προεδρεία του Σωματείου την τελευταία δεκαετία δύσκολες καταστάσεις. Δεν δεσμευόμαστε ούτε από θέσεις ούτε από τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Δεν έχουμε πίσω μας πολιτικό φορέα να μας κατευθύνει. Δεν μας ενδιαφέρει Ποιος κυβερνάει, αλλά Πώς κυβερνάει

Έχουμε όμως αρχές, σχέδιο, θέσεις και πρόγραμμα που δεν τροποποιείται κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα που μας απασχολούν. Μπορούμε να αναδείξουμε τις διεκδικήσεις μας, να τις φέρουμε στο κοινοβούλιο, να αποτελέσουν θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, να κατέβουμε σε πορείες, να συγκρουστούμε με την διοίκηση και τους υπουργούς.

Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε για μια ακόμη φορά και να μας δώσετε την δυνατότητα εκ νέου μέσα από ένα διαπαραταξιακό προεδρείο με την συμμετοχή όλων να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ένα σύγχρονο και ισχυρό ΕΚΑΒ, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στον συνδυασμό της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ως υποψήφιοι. Ο αγώνας μας είναι έντιμος και δίκαιος.

Στις 22 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΚΑΒ


Πηγή: Facebook ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews