ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/9/20

Το ΕΚΑΒ απέκτησε 7 επτά κάψουλες EpiShuttle για μεταφορά ασθενών COVID-19

 

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews


Το ΕΚΑΒ απέκτησε 7 επτά κάψουλες EpiShuttle για μεταφορά ασθενών COVID-19

traveldailynews.gr

31/08/2020

 

Τα ελληνικά νησιά ενισχύουν την προστασία τους απέναντι σε περισταστικά μεταφοράς μολυσματικών με COVID-19 ασθενών, μεγαλώνοντας την ασφάλεια τόσο για τους τουριστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.

Με δωρεές από εταιρείες και ιδιώτες το ΕΚΑΒ απέκτησε επτά εξελιγμένες μονάδες (κάψουλες) απομόνωσης, γνωστές ως EpiShuttles για μεταφορά ασθενών COVID-19 στην Ελλάδα. Με τις EpiShuttles, το ΕΚΑΒ μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς και να παρέχει πλήρη εντατική φροντίδα σε μολυσμένους με κορονοϊό ασθενείς κατά τη διακομιδή τους μέσω αέρος, θαλάσσης ή χερσαίας μεταφοράς. Σε περίπτωση τοπικής έξαρσης, οι ασθενείς μπορούν τώρα να μεταφερθούν γρήγορα και με ασφάλεια ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που συνεισφέρει στην προστασία τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

Πίσω από αυτήν την καινοτομία βρίσκεται ομάδα ιατρών και μηχανικών, οι ιδρυτές της νορβηγικής εταιρείας EpiGuard.

Ένα ασθενοφόρο συνήθως απαιτεί απολύμανση 2-4 ωρών μεταξύ κάθε μεταφοράς φορέα μολυσμαντικής νόσου ενώ για ένα ελικόπτερο, αυτή διαρκεί σχεδόν μια μέρα”, λέει η Ellen Cathrine Andersen, διευθύνουσα σύμβουλος της EpiGuard. “Το EpiShuttle είναι εντελώς αεροστεγές και διαθέτει ακόμη αρνητική πίεση με φιλτράρισμα P3 για να αποφευχθεί τυχόν διαρροή μολυσμένου αέρα από τη συσκευή απομόνωσης. Από τη στιγμή που θα επιβιβαστεί ο ασθενής, το ιατρικό προσωπικό δε χρειάζεται να φορά τον πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE) κατά τη μεταφορά εξαιρετικά μολυσματικών ασθενών. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερες βάρδιες και μειώνει τον κίνδυνο λαθών λόγω κόπωσης ή μειωμένης συνειδητοποίησης της κατάστασης”.

Πηγή: traveldailynews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews