ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/9/20

Περισσότεροι από 7.000 γιατροί και νοσηλευτές παγκοσμίως «θυσία» στο βωμό του κορωνοϊού

 

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Περισσότεροι από 7.000 γιατροί και νοσηλευτές παγκοσμίως «θυσία» στο βωμό του κορωνοϊού

kathimerini.gr

 

NewsRoom

03.09.2020

 

Τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα θλιβερά πρωτεία κατέχει το Μεξικό, με τουλάχιστον 1.320 γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 1.077. Θλιβερός ο απολογισμός και στη Βρετανία, με 649 θανάτους μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και 634 στη Βραζιλία.

Ανησυχητική είναι και η αύξηση των θανάτων μεταξύ των εργαζομένων στην υγεία σε Νότιο Αφρική(240) και Ινδία(573), επισημαίνεται στην ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Το γεγονός ότι έχουν πεθάνει περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι προσπαθώντας να σώσουν άλλους αποτελεί μια κρίση μεγάλης κλίμακας», τονίζει ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης στη Διεθνή Αμνηστία.

«Κάθε εργαζόμενος στην Υγεία έχει το δικαίωμα να είναι ασφαλής στη δουλειά του και αποτελεί σκάνδαλο που τόσοι πολλοί πληρώνουν τέτοιο τίμημα», αναφέρει.

Πηγή: BBC

 

Πηγή: kathimerini.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews