ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/9/20

Κορονοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός μετά τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης!

 

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

EKABNews

 

Κορονοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός μετά τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης!

healthreport.gr

 

«Ανεξήγητη» ασθένεια σε εθελοντή προκάλεσε τη διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης ώστε να μελετηθούν περαιτέρω

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε η είδηση ότι η φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το εμβόλιο της Οξφόρδης  ότι σταμάτησε τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της κατά του κορονοϊού, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου. ΔιαβάστεΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός: Η Κομισιόν υπέγραψε την πρώτη σύμβαση γιατο εμβόλιο – Πόσες δόσεις εξασφαλίστηκαν

 

Να υπενθυμιστεί εδώ το συγκεκριμένο εμβόλιο είχε προκαλέσει αναστάτωση καθώς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλίας είχε προαναγγείλει την άφιξή του στο τέλος του χρόνου, ενώ η Κομισιόν είχε απαντήσει πως είναι άγνωστος ο χρόνος που θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πάντως από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Τα υποψήφια εμβόλια

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 9 υποψήφια εμβόλια που είναι στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών.Και οι έρευνες του εμβολίου της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου είναι οι πρώτες που διακόπτονται στην φάση 3.

Μετά την εξέλιξη αυτή έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός προκειμένου ερευνητές άλλων εταιρειών να ελέγξουν για την ύπαρξη τυχόν ανεπιθύμητων αντιδράσεων και στις δικές τους κλινικές δοκιμές.

 

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews